StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMILIJARDE EURA

NATO obećava nastavak velike vojne i ekonomske pomoći Ukrajini

Piše HINA
10. siječnja 2024. - 21:55

Članice NATO-a jasno su na sastanku s Ukrajinom dale do znanja da će nastaviti pružati toj zemlji veliku vojnu, gospodarsku i humanitarnu pomoć dok se ona bori protiv ruske invazije, priopćio je NATO u srijedu.
U priopćenju NATO-a objavljenom nakon videokonferencije Vijeća NATO-Ukrajina stoji i da su države članice iznijele planove za pružanje dodatnih "milijardi eura" Ukrajini u 2024.
"NATO snažno osuđuje ruske napade raketama i dronovima na ukrajinske civile, uključujući i oružjem iz Sjeverne Koreje i Irana", rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.
"Dok Moskva intenzivira svoje udare na ukrajinske gradove i civile, NATO saveznici jačaju ukrajinsku protuzračnu obranu", dodao je.
Ukrajinu su na sastanku putem videopoziva predstavljali general-pukovnik Mikola Oleščuk, zapovjednik ukrajinskog zrakoplovstva te zamjenik ministra unutarnjih poslova Oleksij Serhiejev.
Rusija je u posljednje vrijeme intenzivirala napade na Ukrajinu. Ranije ovoga mjeseca napala je dva najveća ukrajinska grada Kijev i Harkiv.
 

27. travanj 2024 07:27