StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMaske i na otvorenom

Šostar: situacija u Zagrebu još nije izmakla kontroli, "ali je na najboljem putu" da se dogodi; sutra u metropoli očekuje više od 200 novozaraženih

Piše Hina
9. listopada 2020. - 21:04

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar ocijenio je u petak kako je broj zaraženih koronavirusom u Zagrebu porastao zbog nediscipliniranosti i neodgovornosti te najavio da će predložiti nove mjere - maske na otvorenom.

"U ponedjeljak krećemo s prijedlogom novih mjera, to su maske na otvorenom. Maska nije problem da se nosi kontinuirano. Italija je uspjela suzbiti drugi val maskama. Ova eksplozija u Zagrebu je samo rezultat naše nediscipliniranosti i neodgovornosti", rekao je Šostar u Dnevniku Nove tv.

Smatra kako situacija u glavnom gradu još nije izmakla kontroli, "ali je na najboljem putu".

Šostar očekuje da će u Zagrebu i u subotu biti srušen rekord po broju zaraženih.

"Očekujem više od 200 novozaraženih i više od 600 u samoizolaciji. Situacija je ozbiljna jer virus nije oslabio. Brine me kao liječnika što je sve više starijih oboljelih", kazao je. 

Šostar je ustvrdio da novi lockdown "ne dolazi u obzir", ali i dodao da će se "morati početi kažnjavati one koji se ne pridržavaju mjera".

On bi, rekao je, nenošenje maske kažnjavao s 300 do 400 kuna i vjeruje da više ne bi bilo onih koji ne bi poštivali mjere. 

U Zagrebu je u petak zabilježen dosad najveći broj novih slučajeva koronavirusa - zaražena je 161 osoba, a 460 osoba poslano je u samoizolaciju.
 

18. travanj 2024 21:55