StoryEditorOCM

Stiže hladna fronta: Izvadite jakne, temperature padaju za desetak stupnjeva, bit će i snijega

Piše šibenski.hr
2. ožujka 2021. - 09:13

Sunčano i uglavnom vedro bit će danas u većini krajeva Hrvatske. Ujutro na kopnu temperature će biti ispod nule, bit će i mraza, a ponegdje je moguća i magla, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u unutrašnjosti bit će većinom slab, a na Jadranu će puhati umjerena i još ujutro ponegdje na sjevernom dijelu jaka bura koja će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 10 do 14, a na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih.

Toplo i stabilno vrijeme s temperaturama i do 17 u nizinama unutrašnjosti, a na moru i do 20 potrajat će gotovo cijeli tjedan, a onda nas za vikend očekuje brzo zahladnjenje.

Već u petak od jutra treba računati na kišu, a prema kraju dana, prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač, javlja N1.

Ipak, susnježica i snijeg bi povremeno mogli padati i drugdje u unutrašnjosti. Temperature će u subotu biti osjetno niže, i do desetak stupnjeva. Dojam svježine pojačavat će sjeverac i sjeveroistočnjak, na kopnu, jaka i vrlo jaka bura na moru, druga marčana će to biti.

'Za vikend prema svemu sudeći stiže brza hladna fronta koja gorju donosi snijeg (plava boja). Riječ je o uobičajenim hladnim proljetnim frontama kakvih će biti sve do sredine travnja', najavljuje Istramet

19. travanj 2024 10:13