StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNajnoviji podaci

U Hrvatskoj potvrđeno novih 77 slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 790 oboljelih, na respiratoru 27 ljudi

Piše šibenski.hr
30. ožujka 2020. - 14:12

U Hrvatsko je provedeno 6.404 testiranja. Preminulih je šest, a na respiratoru je 27 ljudi. Oporavljenih je 64, što je 12 više nego jučer, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš, na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite održanoj u ponedjeljak.

Beroš je kazao da je u Hrvatskoj zabilježeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U ovom trenutku je, dakle, ukupno 790 oboljelih.

- Rano smo uveli mjere za zaštitu građana i u stožeru civilne zaštite i u sustavu javnog zdravstva veseli nas što najvćei dio građanstva postoje te mjere i zbog toga je naša krivulja i dalje linearn. Apeliramo i na prostore i kućanstva da se drže uputa samozaštite jer je to nabjolji način zaštite. Ako bude tako, naši rezultati će biti nadalje pozitivni- kazao je Beroš.

- Iznio sam procjenu koliko će otprilike biti oboljelih i kad mislim da bi se s mjerama moglo prestati. To se može pokazati pogrešno. Mjere mogu prestati ranije ili kasnije. Spomenuo sam početak šestog mjeseca, molim da shvatite da je to procjena naš nekoliko koji smo razgovarali o našoj krivulji i o tome što se može potencijalno dogoditi te disciplini građana. Zaključili smo da je početak šestog mjeseca da bi mogli imati povoljnu situaciju i popuštati s mjerama. Radi se o osobnoj procjeni, a ne da će 1.6. prestati mjere koje smo propisali - kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

18. travanj 2024 13:24