StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Ako je Zemlja ravna ploča, onda se triba cijepiti u falšu ruku

Piše Branimir Periša
17. siječnja 2021. - 20:32

Ekipa iz betulice s pomnjon promatra čudnovate kretnje dobre i poštene gazdarice dok in iz borše vadi njiovu standardnu naruđbu.

Liva jon je ruka nikako ukočena, ka da je od drva izdiljana. Da je nije reuma ćapala, pitaju se El Tigre i Bili Smo Uskoro dok jon, nako kljakastoj, broju svaki, ma i najmanji nespretni pokret, pari da je robot, bože prosti.

- He, he, nasmijala se široko šoto sebe. Gledate vi, dragi moji, šta se to sa menon događa, pa ću van otkriti da isprobavan kako radi ova falša ruka od silikona, progovorila je konačno.

- Nije loše, samo neka se uvištin i uvjerena sam da još zamalo niko neće moći tek tako pripoznati da mi je ova moja prava i fala bogu, zdrava ruka, šoto ove proteze! - rekla je zadovoljno.

Nji' dvojica obisili su u čudu justa ka provalije. Falša ruka? A za čije babe zdravje!? - izbečija se na nju El Tigre, praćen pogledon jednako zableušenoga kompanjona.

- Bome! - uskobečila se. Dašta nego falša i poslužiće mi kada dođe moj red za cijepljenje protiv ove korone. Kada mi reču da zadignen rukav - jerbo niko mene neće gledati u donjoj majici i ređipetu, no, no - pružiću in rezervno, silikonsko rame. Onda mogu bosti do mile voje, a još ću ono, ka zgrčiti lice od bola i gotovo. Važno je da se napiše da san se cijepila, tribaće svakako! - objasnila in je ponosno, ka da je otkrila likariju protiv korone, a ne sistem kako misli zajebati vakcinaciju i sva ufanja likara i političara u ipak dobar odaziv Rvata na cijepljenje. Jača je od one bodulice šta je, unatoč presudi njoj na štetu, iz sudnice izašla cila zadovoljna, jerbo je šoto traverše sudcu petala roge, pa neka uvaženi gospodin drži!

Teorije urote

- Aha, Zemlja je ravna ploča! - tužno je zaključija El Tigre misleći da je dobra i poštena gazdarica pala pod uticaj onih šta među ostalin, tvrdu i da Amerikanci nisu stupili na misec, nego je ota scena snimljena u Holivudskomen studiju. A korona je izmišljotina tajnih vladara svita!

- Obuzele su vas teorije urote, gotovo je! - postavija je dijagnozu B.S. Uskoro značajno klimajući glavon.

- Možda je Zemlja ravna ploča, ali Bosna je zato brdovita! - otpovrnila je pokušavajući in objasniti da s oton koronon ipak nije sve jasno, jerbo Bosna iz dana u dan bilježi neviđeni pad zaraženih i teže bolesnih. A poznato je, nastavlja, da u njih radu sve birtije, ljudi se normalno vinčavaju, da ne nabrajan dalje sve ipak blage epidemijološke mire. Prema tomen, ko je tute lud! Oni, ili ja, šta ka i iljade drugih patin zato šta san morala zatvoriti lokal!? Oli vi, šta pijete ka pasi lutalice na ulici po ovomen ledu? - podbočila se junački prema njiman.

Naravski, na livi bok metnila je svoju rođenu ruku, a ona rezervna, šta ju je naumila podmetniti pod špricu sa vakcinom, neprirodno se ljuljala - ka i tuđa, dakuće kuragu - drćući pari da je pihtija.

- Sve su to zablude, smireno jon je odgovorija El Tigre. Sve osin jednoga, a to ima veze s rukaman. Jerbo, kako mu se pari, čoviku bi nedaj bože, mogla naresti nova ruka izgubi li nedaj bože rođenu - ako se cijepljenje i dalje bude odvijalo vako sporo.
Na to mu je pripritila da će ga, ako nastavi o koroni, trisniti tako jako da će mu pukniti laštik od mudanata. I to falšon rukon, radi vježbe...

19. travanj 2024 19:00