StoryEditorOCM
ŠibenikDonacija

‘Cvjetnom domu‘ dezinfekcijske svjetiljke za borbu protiv korone

Piše Katarina Rudan
24. rujna 2020. - 14:26
Tvrtka UV Ready donirala je domu za starije i nemoćne tri UV-C svjetiljke Osram za prostor dnevnog boravka domaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Nakon što je prije petnaestak dana Općoj bolnici Šibensko-kninske županije donirala četiri UV-C svjetiljke OSRAM AirZing PRO, kao doprinos u borbi protiv koronavirusa, tvrtka "UV Ready" d.o.o. iz Šibenika u četvrtak je Domu za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" Šibenik donirala tri takve svjetiljke. Namijenjene su dezinfekciji zatvorenih prostora i uništavanju virusa i bakterija s pouzdanošću od 99,9 posto, uključujući i koronavirus.
Ravnatelj "Cvjetnog doma" Tomislav Ninić zahvalio se na vrijednoj donaciji, a svjetiljke su postavljene u prostoru dnevnog boravka.
- S obzirom na to da su posjeti za naše pokretne korisnike dozvoljeni samo u dvorištu Doma zbog epidemioloških razloga i zaštite i korisnika i osoblja ustanove od moguće zaraze koronavirusom, ove ultraljubičaste svjetiljke će nam biti od velike koristi kad dođe lošije vrijeme, a pogotovo zimi. Naime, nakon posjeta, koji će biti dozvoljeni samo u dnevnom boravku, bez odlazaka u sobe korisnika, moći ćemo ga dezinficirati nakon odlaska posjetitelja. Tako će naši korisnici i djelatnici bez bojazni moći boraviti u ovom prostoru - rekao je Ninić.
Predstavnici tvrtke Ornela Šupe i Marin Krstić rekli su da je ovo druga donacija iz njihova donatorskog programa, a sljedeća će biti najvjerojatnije u nekoj od škola.
Tvrtka "UV ready" partner je poznate firme OSRAM, koja je dobila međunarodno odobrenje da može isporučivati UV-C sustave za dezinficiranje zraka i površina. Postavili su do sada 2000 UV-C sistema u bolnicama u Wuhanu i Beijingu, a ukupno u Kini opskrbili bolnice s čak 10.000 proizvoda. Upotreba tih lampi u bolnicama također je potvrdila njihovu učinkovitost protiv koronavirusa. Inače, vrijednost donacije "Cvjetnom domu" je 9600 kuna.

20. travanj 2024 08:09