StoryEditorOCM
ŠibenikSanacija pomorskog dobra

Grad Šibenik dobio sredstva za sanaciju obale i plaža: evo gdje će ovog ljeta biti još ljepše kupati se

Piše Šibenski.hr
18. ožujka 2024. - 11:23

 

Grad Šibenik je prijavio dva projekta na Javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2024. godini. Riječ je o projektima „Sanacija pomorskog dobra - plaža sv. Mihovila u Raslini - faza III“ i projekt „Sanacija pomorskog dobra - predio Banovci - Grebaštica“, javljaju iz gradske uprave.

 

Za projekt „Sanacija pomorskog dobra - plaža sv. Mihovila u Raslini - faza III“ odobrena su sredstva u iznosu od 60.000,00 eura, dok su za projekt „Sanacija pomorskog dobra - predio Banovci - Grebaštica“ odobrena sredstva u iznosu od 50.000,00 eura.

 

Od 2021. godine Grad Šibenik koristi sredstva preko Javnih poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi te je na taj način sufinancirana sanacija prve faze plaže sv. Mihovila u Raslini 2021. godine i sanirano pomorsko dobro u Zablaću kroz dvije faze tijekom 2022. i 2023. godine.

 

U trećoj fazi uređenja plaže sv. Mihovil u Raslini uredit će se pješačka staza-šetnica sv. Mihovila u Raslini u duljini od oko 170 metara, koja se nalazi neposredno uz samu plažu. Planirana je izvedba kamenog zida s obalne morske strane šetnice, izrada kamenih podzida u maniri suhozida uz oba ruba šetnice izvedba, postavljanje klupa i javne rasvjete uz šetnicu.

 

Za projekt sanacije pomorskog dobra u Grebaštici, predio Banovci, planirana je sanacija obale koja bi obuhvaćala izradu obalnog betonskog zida koji će služiti kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora u duljini od 42 metra, izrada novih betonskih stepenica koje služe kao pomoć pri ulasku u more na dvije pozicije te sanacija površinske obrade zaobalne površine u površini od 177 m2.

 

Grad Šibenik je na Javnim pozivima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u razdoblju od 2021.-2024. godine dosad povukao sredstva u iznosu od 253 tisuće eura.

 

„Naš Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj se toliko izvještio u prijavama na bespovratna sredstva iz EU, ministarstava, HTZ-a i drugih izvora da praktički svaku godinu s lakoćom osvajamo dodatni novac za gradske komunalne projekte, velike i male, a osobito one koje se tiču šibenskih otoka i naselja. Sve radimo u suradnji s proaktivnim čelnim ljudima mjesnih odbora i gradskih četvrti koji pomažu u filtriranju velikog broja zahtjeva i želja građana, te postavljanju prioriteta. Tako ćemo nastaviti i u godinama koje slijede. Ova dva projekta su vezana uz sanaciju pomorskog dobra, odnosno naše priobalje i turizam“, istaknuo je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta u priopćenju za medije.

25. travanj 2024 23:47