StoryEditorOCM
ŠibenikSLUŽBENO

Gradska uprava rasporedila nešto više od dva milijuna kuna za lokalne udruge, evo tko je dobio novce

Piše Šibenski.hr
22. travnja 2022. - 16:19

Grad Šibenik na svojim službenim stranicama objavio je kako će rasporediti nešto više od dva milijuna kuna namijenjenih lokalnim udrugama na području kulture i tehničke kulture, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja te zaštite kulturne baštine.

Za programe u kulturi predviđen je tako iznos od 550 tisuća kuna koji je raspoređen za aktivnosti i projekte ukupno 20 udruga. Isto tako, za organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta osiguran je iznos od 550 tisuća kuna za 15 programa/projekata. Kako navode iz gradske uprave, pristigle prijave programa u kulturi vrednovalo je Kulturno vijeće grada Šibenika.

Sredstva za tehničku kulturu u iznosu od 33 tisuće kuna raspoređena su udrugama i društvima koja su se javila na Javni poziv, te zadovoljile sve formalne uvjete natječaja.

Iznos od 277 tisuća kuna raspoređen je udrugama civilnog društva za programe i projekte 31 udruge.

Iznos od 634 tisuće kuna raspoređen je udrugama iz područja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja,  zaštite kulturne baštine, za rad Caritasa Biskupije Šibenik, Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama  Šibensko-kninske županije “Kamenčići“, Centru za socijalnu inkluziju Šibenik, Udruzi Bodulići i za obnovu Katedrale sv. Jakova.

Odluke o raspodijeli sredstava donesene su prema prijedlozima povjerenstava za provedbu postupka stručnog vrednovanja prijava zaprimljenih po Javnom pozivu. Također, odluke o raspodjeli sredstava možete pronaći OVDJE.

16. travanj 2024 13:13