StoryEditorOCM
ŠibenikHUMANITARNA REVIJA

Novcem od haljina s ‘Najljepše mame Hrvatske‘ dječji odjeli bolnica u Šibeniku i Varaždinu dobit će 50 novih slikovnica dr.Danči Mihovilčević

Piše Zdravko Pilić
5. svibnja 2024. - 19:10
Doktorica Danci Mihovilcevic, sa slikovnicom o pripremi djece za anesteziju Nesto ces lijepo sanjati.Niksa Stipanicev/Cropix

Izbor za ‘Najljepšu mamu Hrvatske‘, čije je finale održano u subotu u Šibeniku, u kući umjetnosti Arsen, ove je godine imalo humanitarni karakter. U sklopu programa izbora održana je i modna revija pod nazivom ‘Žena‘ varaždinske dizajnerice Snježane Radev, vlasnice brenda Brokat Varaždin.

Dvije haljine iz ove modne kolekcije išle su na Internet aukciju, a iznos koji je za njih dobiven, namijenjen je kupnji slikovnica ‘Nešto ćeš lijepo sanjati‘ autorice dr. Danći Mihovilčević, šibenske anesteziologinje. Slikovnice će biti poklonjene šibenskoj i varaždinskoj bolnici kako bi najmanjim pacijentima olakšali pripremu pred operaciju i zahvate te boravak u bolnici.

Kako su haljine prodane za 260 eura – kupac je želio ostati anoniman – tako će se za dječje odjele tiskati 50 novih slikovnica, koje će se podijeliti Odjelima s najmlađim pacijentima u Šibeniku i Varaždinu.

25. svibanj 2024 21:16