StoryEditorOCM
ŠibenikZA SVAKOG PONEŠTO

Pogledajte kako je bilo na šibenskoj Noći Muzeja: Šibenčani su uživali u iznimno bogatom programu

Piše Zdravko Pilić
snimila: Nikolina Vuković Stipaničev
28. siječnja 2023. - 10:21
Sibenik, 270123. U Muzeju grada Sibenika odrzana je Noc Muzeja koja je imala saroliki program, od samog razgledavanja Muzeja, utrke, edukativne igre za djecu i odrasle i ostalih brojnih zanimljivosti.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Svega je bilo na šibenskoj Noći Muzeja. Od starih igara, prezentacije antičkih slastica učenika OŠ Jurja Šižgorića, pod vodstvom Anite Matić, obilaska stalnog postava Muzeja, preko glazbenog nastupa učenika šibenske glazbene škole Ivana Lukačića - kojeg su i pjevali – pa do prezentacije starih šibenskih galeta, koje su pripremili učenici šibenske ugostiteljske škole pod mentorstvom profesorice Biserke Šmit. Udruga Turističkih vodiča Mihovila organizirala je edukativnu igru za djecu o odrasle, Marina Lambaša, Katarina Urem i Frederik Levarda predstavili su Konzervatorsko-restauratorski radovi na Fortezzinom umivaoniku. Ivica Poljičak održao je predavanje o preobrazba Šibenika u razdoblju uprave Ante Šupuka i Narodne stranke, o čemu su Šibenčani mogli pogledati i Izložbu, uz stručno vodstvo, priređenu u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku. Kakve su bile frizure prvih stoljeća naše ere pokazali su učenici Srednje strukovne škole Šibenik, pod vodstvom Sande Kožulić.

Posjetitelje su glazbom okrijepili Mate Skračić i Adaptive Quartet, a bilo je i sporta. Pod geslom Zagrli Grad - Izaberi sport!, u suradnji s Društvom sportske rekreacije ‘Sport za sve‘ 08 Forca Šibenik, održana je utrka, kojoj je start bio kod gradskih vrata ispred ulaza u Muzej.

24. travanj 2024 01:30