StoryEditorOCM
Šibenikpod kupolom

Prekida se tradicija duga više desetljeća: Novogodišnji koncert Šibenske narodne glazbe dobio novu lokaciju, ali i datum

Piše Ivo Mikuličin
17. studenog 2023. - 12:32
Šibensko narodno kazalište neće ove godine biti domaćin Novogodišnjeg koncerta Šibenske narodne glazbe, koji se desetljećima održavao 30. prosinca.Ante Baranic/Cropix

Šibensko narodno kazalište neće ove godine biti domaćin Novogodišnjeg koncerta Šibenske narodne glazbe, koji se desetljećima održavao 30. prosinca.

– Imat ćemo zajednički koncert s mješovitim zborom “Kolo” na Trgu Republike Hrvatske ili, jednostavnije rečeno, na prostoru između Gradske vijećnice i katedrale svetog Jakova. Zasvirat ćemo 29. prosinca, a potencijalne slušatelje ili gledatelje mogu utješiti podatkom da će se koncert održati pod kupolom, koja će imati grijanje – informirao nas je Darko Gulin, počasni predsjednik ŠNG-a, najstarije kulturne udruge u Krešimirovu gradu.

Informaciju smo primili na znanje, baš kao i dojam da novom lokacijom nije baš oduševljen maestro Damir Marušić, dirigent Šibenske narodne glazbe. Vjerojatno zbog toga što je atmosfera na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu ŠNG-a i njihovih gostiju u Šibenskom narodnom kazalištu imala po nepisanom pravilu izuzetan štimung. Na tragu nekih velikih hrvatskih, pa i europskih novogodišnjih priredbi.

28. travanj 2024 10:01