StoryEditorOCM
Šibeniksastanak u gradu

Projekt vrijedan pet milijuna eura: predstavljene bazne stanice za šibensku žičaru, trasa bi bila duga 300 metara!

Piše Šibenski.hr
25. siječnja 2021. - 14:58

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima održao je sastanak s izrađivačima idejnog projekta žičare u Šibeniku, tvrtkom Dalekovod-projekt, a sastanku su nazočili i pročelnica Konzervatorskog odjela u Šibeniku Angela Bujas te ravnateljica JU Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

Predstavnici tvrtke Dalekovod projekt Petra Starčević i Matija Oršanić uvodno su predstavili radnu verziju idejnog rješenja žičare od tvrđave sv. Mihovila do tvrđave sv. Ivana. Nakon što je na ranijim sastancima izabrana najkraća, a ujedno i najoptimalnija trasa žičare u dužini od oko 300 metara, na današnjem sastanku predstavljene su bazne stanice uz obje tvrđave.

Zamišljeno je da su bazne stanice minimalnih dimenzija, usklađene s tehničkim predispozicijama žičare te vizualnog identiteta prilagođenog okolišu, priopćeno je iz gradske uprave.

- Dogovoreno je kako će u narednom periodu tvrtka Dalekovod-projekt finalizirati svoju dokumentaciju, a budući da je Grad Šibenik u postupku izmjene GUP-a, posebnim uvjetima javno-pravnih tijela dodatno će se definirati svi preostali detalji idejnog projekta žičare - navodi se u priopćenju Grada.

U ovoj fazi procijenjena vrijednost izgradnje žičare je pet milijuna eura, a Grad Šibenik taj novac namjerava dobiti putem europskih fondova. Ugovor s tvrtkom Dalekovod-projekt, dodajmo, vrijedan je 125 tisuća kuna bez PDV-a.

23. travanj 2024 17:56