StoryEditorOCM
ŠibenikSpor oko čvora

SDP udario kontru šibenskoj vlasti: Ovo prometno rješenje nije dobro - posjeći će cijelu šumu u Rokićima

Piše Zdravko Pilić
2. ožujka 2020. - 13:07
Šibenski SDP protiv prometnog rješenja čvora Rokići kojeg je odabrala gradska vlastilustracija/Niksa Stipanicev/Cropix

'Na čvoru Rokići, za koji se odlučila ova gradska uprava, izabran je projekt koji na vrlo agresivan način urušava postojeću šumu. U vremenu u kojem cijela EU i svijet vode bitku za očuvanje okoliša i prirode, mi u Šibeniku imamo obrnut slučaj. Postojeći projekt na vrlo radikalan način sječe šumu, s vrlo upitnim rješenjima koja će se u prometnom smislu tamo dogoditi, tako da smatramo da još uvijek ima vremena da se između nekoliko projekata izabere onaj koji će na manje radikalan način riješiti pitanje izlaza i ulaza u grad Šibenik na čvoru Rokići.' - kazao je Ivan Rajić, potpredsjednik šibenskg SDP-a, stranke koja je u ponedjeljak ujutro novinare odvela i na lice mjesta, u Rokiće, održavši tamo i presicu na kojoj je iskazala protivljenje postojećem prometnom rješenju, za koji su Hrvatske ceste već raspisale i postupak javne nabave, na koji su pristigle tri ponude.

Rajić će kazati da samo gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta znaju zašto su se odlučili za ovakvo rješenje, između projekta Građevinskog fakulteta koji je bio u prijedlogu i projekta zadarske firme, koji na vrlo radikalan način rješava problem ulaza u grad.

- Kad na kraju ovo bude gotovo, problem prometa u Šibeniku neće biti riješen. Do poliklinike se nekako i dođe, od poliklinike nikako! Tome smo svjedoci svi mi u koji u Šibeniku živimo. Građevinski fakultet sa svojim projektom na daleko manje radikalan način to rješava, s manjim sredstvima, a ako se nešto može s manje novaca riješiti, zašto onda to i ne napraviti. Imali smo i naš projekt iz 2013. godine, gdje se kružnim tokom rješava problem ulaza i izlaza u Rokiće, ali ga aktualna vlast nije ni u jednom trenutku razmatrala' – kazao je Rajić, istakavši kako još uvijek ima vremena da se reagira, i da Hrvatske ceste ponište natječaj, te da se još jednom razmotri rješavanje problema na manje radikalan način.

'Ovo što se sada radi ne valja, posjeći ćemo cijeli Šibenik, sve šume unaokolo. Što ćemo uopće ostaviti našoj djeci?' - zapitao se Rajić i šibenski SDP.

19. travanj 2024 23:29