StoryEditorOCM
ŠibenikKapa do poda

Šibenski volonter Goran Šimić primio nagradu Ponos Hrvatske u kategoriji ekologije

Piše šibenski.hr
2. ožujka 2022. - 08:18

Šibenski volonter Goran Šimić, primio je u Zagrebu nagradu Ponos Hrvatske u kategoriji ekologije.

- Motivacija je spoznaja da smo u problemu kojega su ljudi napravili s vremenom. Motivacija je i da svaki čovjek svojim djelom može pokrenuti da se nešto dobro napravi za prirodu. Ova nagrada je možda u mojim rukama, ali puno je ruku zaslužno za nju. Pozdrav svima koji volontiraju danas, jučer i sutra za Ukrajinu - kazao je Šimić prilikom preuzimanja nagrade u izravnom prijenosu na HRT-u.

Dosad je organizirao preko dvadeset akcija u moru i na kopnu te proširio svijest o važnosti očuvanja okoliša. Gomili otpada u prirodi nije mjesto, i znaju to svi.

No često se nađu pojedinci kojima šuma posluži kao odlagalište za smeće. Zahvaljujući njegovu angažmanu posljednjih godina, smeća je sve manje.

- Ja tako živim, drugačije ne znam. Mislim nije to cijeli život, ja sam to počeo raditi prije par godina aktivno, nisam nikad bacao smeće, normalno. To je jednostavno moj način života i osjećam potrebu da ja to moram raditi. Ne znam kako bi to opisao. Valjda svatko ima u sebi neki unutarnji poziv za nešto, a ja imam za čišćenje okoliša i zaštitu prirode - rekao je Šimić.

30. travanj 2024 20:23