StoryEditorOCM
ŠibenikPomozimo obitelji Čondić

Sva imovina im je izgorjela u požaru. Potrebna im je pomoć u odjeći, namještaju, bijeloj tehnici...Otvoren je i žiro račun 

Piše K.Rudan
7. ožujka 2020. - 10:05

Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika i Marijo Baić, predsjednik gradske četvrti Vidici, posjetili su u subotu ujutro obitelj Čondić  čiji je stan uništen u požaru koji se dogodio u petak u ranim poslijepodnevnim satima..

- Jutros smo zajedno s predsjednikom Gradske četvrti Vidici posjetili obitelj Čondić kojima je u požaru izgorio stan i uništena im je cjelokupna imovina. U dogovoru s obitelji otvoren je račun na koji možete uplatiti donacije. Ovim putem vas pozivam da se uključite i da naš Šibenik još jednom pokaže veliko srce, napisao je Rakić na svojem facebook profilu.

Račun na koji se može uplatiti novac je:  HR1224020063210074744 kod Erste banke.

Pomoć za obitelj Čondić prikupljat će se i u Župi sv. Petra Vidici. Angažirala se i Udruga navijača Funcuti Šibenik, koja je preko svoje facebook stranice već u petak pozvala Šibenčane da pomognu obitelji čija je imovina nestala u požaru.

- Udruga navijača Šibenski Funcuti poziva sve Šibenke i Šibenčane da u ovim teškim trenutcima za naše sugrađane, obitelj Čondić, još jednom pokažu koliko je veliko šibensko srce. Pozivamo vas da priskočite u pomoć našim sugrađanima koji su u vatrenoj stihiji ostali bez doma, objavili su Funcuti.

Inače, obitelj Čondić ima četvero djece, dvojicu malodobnih  sinova i dvije kćerke, a trenutno su se smjestili kod najstarije kćeri.

Podsjetimo, do požara je došlo u petak oko 13,30 sati  na trećem katu nebodera u Ulici branitelja Domovinskog rata, na bivšem Njegoševom trgu u Šibeniku. Na teren su odmah izašli vatrogasci i kako nam je tada rekao  zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević, kad su stigli na mjesto događaja, na balkonu gorućeg stana bile su četiri osobe.

- Evakuirani su majka i dvoje djece, te njihova baka. Vatrogasnim ljestvama smo ih izvukli s balkona, a s obzirom na to da je vatra zahvatila i prozor stana na četvrtom katu, zgrada se napunila dimom te su radi sigurnosti evakuirani stanari cijele  zgrade. Stigla su i kola hitne pomoći, ali na sreću nitko nije ozlijeđen, rekao nam je Milošević.

Požar u stanu na trećem katu brzo je ugašen, stan je u potpunosti uništen, a uzrok požara utvrdit će nadležna služba PU šibensko-kninske nakon očevida.

Nakon što su vatrogasci provjetrili zgradu, provjerili okolne stanove kako bi utvrdili  jesu li sigurni za povratak stanara, nešto prije 16 sati dozvoljen im je povratak u stanove. Na intervenciji je bilo 16 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila.

 

16. travanj 2024 13:36