StoryEditorOCM
ŠibenikS ponistre se vidi...

"Viking Jupiter" jutros dovezao 924 putnika: obišli su Šibenik, NP "Krka" i degustirali kapljicu u obližnjim vinarijama

Piše Branimir Periša/Foto: I.L.
19. travnja 2024. - 13:55

Kruzer „Viking Jupiter“ jutros je pristao u Šibensku luku na putu od Barija prema Veneciji. Na brodu od gotovo 230 metara dužine su 924 putnika.

-U pravilu se  kod nas zadržavaju jedan dan – do 12 sati i za to vrijeme putnici po izboru mogu obići grad uz pratnju vodiča, posjetiti NP Krka ili neku od lokalnih vinarija. To su najpopularniji izleti za koje se odlučuju, kaže Katarina Mrvica iz marketinga Lučke uprave Šibenik.

Ovo je treći kruzer kompanije Viking u ovoj godini, a od početka godine Šibenik je posjetilo deset kruzera s ukupno 3.139 putnika.

Dogovoreni dolasci se odvijaju prema planu; u ovoj godini očekujemo 90 pristajanja i više od 35 tisuća putnika. - dodaje Mrvica.

Najveći kruzeri koji mogu uploviti u šibenski porat iz sastava su kompanije „Viking” i dugi su najviše 228 metara, kao ovaj jutrošnji. Veći kruzeri od tih sidre se pred Zablaćem, gdje će Lučka uprava ove godine prihvatiti „Queen Anne“, dug 323 metra.

-Godišnji broj dolazaka kruzera je konstantan. Poslovna politika Lučke uprave Šibenik jest najviše jedan veći kruzer dnevno, kako se ne bi preopteretila infrastruktura i okoliš. Cilj nam je razvijanje održivog turizma s fokusom na kvaliteti, a ne pretjeranim brojkama. - završila je Katarina Mrvica.

 

01. svibanj 2024 09:46