StoryEditorOCM
ŠibenikGLAVA ŠOTOBRACO

Vučić po regionu glumi Božić Batu dileći svakovrsno cjepivo. A mi bi čekali da vidimo oće li cjepiva iz Srbije imati kakvih nuspojava...

Piše Branimir Periša
6. ožujka 2021. - 18:03

El Tigre je toga jutra per la finta iznenađen pozdravija Dobru Paronu na njiovon uobičajenon mistu na Maloj loži. Neka su otvorili štekati i narod jopeta radosno župi poslin tri miseca, a i stiska se uz kave – jerbo i toga ima prikoviše - njiman je piće na crno iz borše od spize dobre i poštene gazdarice neusporediv doživljaj.

- Šta, vi ste još ode!? - gleda u nju justa obišenih glumeći začuđenost.

- A di bi ja to tribala biti, moliću lipo! - samo šta se nije uvridila, a na njegovo objašenjenje skoro i razbisnila.

- Pa u Švicarskoj, na skijanju! - odgovara ovi dodajući da šta ne bi išli Šibenčani, kada su tamo skijališta puna Zagrebčana i Splićana otkako se u Bosni, vid' čuda, nešto dogodilo, pa imaju sve više zaraženih od korone.

- Aaaa, ne, ne. Ni u ludilu! - otpovrnila je ona. Otkako su u Alpaman, kada se otopija dija ledenjaka našli onoga pra Evropljanina Ecija u mantelu ispletenomen od suve trave – nu, ka da spava, bože moj - a koji je tute mučki skonča sa vrvon od strile u kostiman prije par iljada godina, odlučila san da za mene ne postoju snig i skijanje! Lako je meni za šolde, slagala je ne dajući na se, nego je oto bilo puno pogibeljno i onda, kada je otaj zaleđeni Eci oda po zemlji...

Sve je isto

- A, dobro, ja san već pomislija da nećete na švicarski snig zbog dvi ijade eura koje bi za taj gušt tribalo platiti, govori ovaj namigujući svomen kompanjonu koji je taman doša na turu svakodnevnog druženja. I usput, otaj Eci, šta van je krunski razlog da se držite kuće i zavičaja, nije pronađen u Švicarskoj, nego u Austriji, doda je više ka usput.

- Nema veze, jodla se u Švicarskoj jednako ka u Austriji, sve je isto. A ovu drugu zemju nemojte mi ni spominjati moliću lipo. Otamo je i počelo ovo sa koronon, vrag jon piz odnija. Na skijalištiman, u oblaciman arjosola, da ne ponavljan ono šta dobro znademo! - ukopala se u svoj rov dobra i poštena gazdarica. Poslin nekog vrimena mučanja, nakon šta je svojin najdražin gostiman poslužila pića, prozborila je kako, ruku na srce, ne zna zašto se mi u Rvaskoj uopće pripremamo za turističku sezonu?

Prvo, judi po štekatiman samo šta se ne grlu i ne jubu, a cjepivo stiže na kapaljku pa bi se Plenkijevo popuštanje mira moglo na kraju i oplakati. A drugo, za koga otvaramo sezonu, kada je braći Česiman, jadniman, nikad gore, a ni drugi ne stoju baš najboje?

- Nikada nas Česi nisu ostavili na cidilu. I kada su granate žvijukale, eto ti ih! - rekla je, na šta je El Tigre spremno izjavija da ljude odlučne da na štramciman za plažu krstaru Jadranon ništa ne more slomiti, pa tako ni glupi virus.

-Ta ti je dobra! - konačno je progovorija B.S. Uskoro. Najbolje da se već iz Česke uputu na štramciman, pa niz Dunav, priko Srbije. Tamo bi se pelcovali, ionako Vučić po regionu glumi Božić Batu dileći svakovrsno cjepivo. A mi bi čekali da vidimo oće li imati kakvih nuspojava...

- A to bi bilo? - ne more iščekati Dobra Parona od nestrpljenja.

- Bilo bi to moguće, ono šta Vučić i kompanija uredno briju da se neuspješno sakriju, a našin bi pelcovanin turistiman moglo naresti do prsiju...

25. travanj 2024 14:45