StoryEditorOCM
ŠibenikStrah od virusa

Zatvaraju se sva dječja igrališta u Šibeniku; Vrtići i produljeni boravak u školama neće se plaćati

Piše šibenski.hr
20. ožujka 2020. - 11:00

Od petka će sva dječja igrališta biti zatvorena, objavio je Danijel Mileta, načelnik šibenskog Stožera civilne zaštite:

- Ovih dana, dječja igrališta su postala centar zbivanja, što nije u skladu s odlukom Nacionalnog stožera da se na javnim mjestima ne okuplja više do pet osoba. Stoga ćemo zatvoriti sva ograđena igrališta, a na otvorena staviti znakove zabrane- istaknuo je Mileta.

Šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, istaknuo je kako će i dalje dežurati dječji vrtići Vidici i Šibenski tići, predma posljednjih dana u ta dva vrtića boravi samo jedno dijete.

Rakić je objasnio kako roditelji neće morati plaćati vrtiće i prodljeni boravak u školama za vrijeme u koje te usluge neće koristiti. Također, Rakić je napomenuo kako su od daljnjeg obustavljeni svi upisi u obrazovne ustanove.

Nadalje, zatvoreni su svi sportski objekti, dok su sve gradske ustanove stavljene u 'hladni pogon'. Zatvoreno je i svih devet šibenskih osnovnih škola.

Gradonačelnik Željko Burić obećao je kako će gradska uprava učiniti sve da ublaži posljedice krize najugroženijim gospodarstvenicima, posebice onima naslonjenima na turizam i ugostiteljstvo:

- Sve dospjele obveze za ožujak, travanj i svibanj ove godine odgađaju se za razdoblje od siječnja do ožujka 2021. godine, odnosno za iduću proračunsku godinu kada ćemo, uvjeren sam, ponovno moći normalno poslovati i funkcionirati- poručio je Burić.

19. travanj 2024 15:55