StoryEditorOCM
ŽupanijaPLINOFIKACIJA IDE DALJE

'Plin nije samo čišći energent, već donosi i uštede - deset najvećih korisnika u našoj je županiji prošle godine uštedjelo 28 milijuna kuna!'

15. travnja 2019. - 18:37

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i direktori tvrtke EVN Croatia Plin Peter Zaruba i Vlado Mandić potpisali su ugovor o koncesiji za izgradnju plinskog distribucijskog sustava i distribuciju plina na pedeset godina. Radi se, zapravo, o aneksu tridesetogodišnjeg ugovora, odnosno produljenju koncesije, potpisane još 2010. godine.

- Do danas smo od koncesije uprihodovali 105 tisuća kuna. No, znate kako mi u Dalmaciji kažemo: nije u šoldima sve! Plin je kvalitetan, najjeftiniji i ekološki prihvatljiv energent, koji omogućuje dodatan zamah razvoju gospodarstva. Nije zanemarivo da su ga prepoznali neki od značajnijih gospodarskih subjekata na području naše županije. Impol - TLM, Knauf, drniški Aluflexpack i Solaris već su priključeni na mrežu – istaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Predstavnik tvrtke EVN Croatia Plin Vlado Mandić poručio je kako je ugovor o koncesiji između njih i Šibensko-kninske županije pravi primjer kako javno-privatno partnerstvo može dobro funkcionirati.

- Više smo nego zadovoljni suradnjom sa Županijom i Gradom Šibenikom. Ne samo da je plin čišći energent, već on donosi i uštede korisnicima. Samo kao primjer, deset najvećih korisnika prošle je godine uštedjelo čak 28 milijuna kuna. Plinofikacija je i preduvjet za revitalizaciju industrije. To pokazuje primjer tvornice Impol TLM – kazao je Mandić.

Više pročitajte u sutrašnjem izdanju Slobodne Dalmacije...

19. travanj 2024 08:02