StoryEditorOCM
ŽupanijaGotova dokumentacija

Dotrajala zgrada čeka hitnu sanaciju: za rekonstrukciju OŠ ‘Vodice‘ potrebno čak devet milijuna kuna

Piše Katarina Rudan
27. ožujka 2022. - 09:55
OŠ 'Vodice' jedna je od najvećih u županiji, ima 722 učenika s područja Vodica i Srime te TribunjaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije pripremila je projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i energetsku obnovu zgrade Osnovne škole "Vodice". Inače, zgrada škole u Vodicama stara je 40-ak godina, dotrajala je i treba hitnu sanaciju.

Cjelokupni projekt rekonstrukcije i energetske obnove zgrade kojim bi se osiguralo grijanje i hlađenje iz obnovljivih izvora energije, procijenjen je na 9 milijuna kuna, a iz Mehanizma za oporavak i otpornost, škola se nada financirati projektnu dokumentaciju vrijednosti 1,6 milijuna kuna. Osim razvojne agencije, škola u ovom projektu ima punu podršku Županije, koja je osnivač te obrazovne ustanove, kao i Grada Vodica.

Osnovna škola "Vodice" jedna je od najvećih u županiji, ima 722 učenika s područja Vodica i Srime te Tribunja, u kojem ima i područni odjel. Ukupno ima 37 razrednih odjela, a nastava se zbog nedostatka prostora odvija u dvije smjene.

Projektna dokumentacija koju je pripremila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije samo je jedan u nizu koraka koje planira poduzeti Osnovna škola "Vodice" kako bi u konačnici dobila adekvatan prostor za prelazak iz dvosmjenskog na jednosmjenski rad, odnosno rad u jutarnjoj smjeni.

Škola tako namjerava osigurati i rad posebnih odjela za učenike s poteškoćama u razvoju, a očekuje se i otvaranje novih radnih mjesta za tehničko osoblje: kuharice i spremačice za rad u cjelodnevnom boravku te za stručno osoblje, odnosno rehabilitatore za posebne odjele.

25. travanj 2024 21:36