StoryEditorOCM
ŽupanijaSTIGLA ZIMA

Jučer olujno jugo, danas prve snježne pahulje: donosimo detaljnu prognozu za Šibenik i županiju u sljedećih 48 sati

Piše Šibenski.hr
29. studenog 2021. - 15:58

Nakon što je tijekom vikenda olujno jugo prouzročilo niz problema diljem obale, a danas prve pahulje zavijorile na području Šibensko-kninske županije, donosimo prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda za idućih 48 sati.

U utorak na kopnu djelomice sunčano, a na Jadranu i pretežno sunčano. Od sredine dana u unutrašnjosti porast naoblake. Ujutro je na kopnu ponegdje moguća magla. Vjetar zapadni i jugozapadni u postupnom jačanju.

Na Jadranu će jaka bura i sjeverni vjetar s olujnim udarima slabjeti i okretati na sjeverozapadni, krajem dana na sjeveru i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -6 do 0, na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu 8 i 11 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.

"Nakon što će u ponedjeljak ujutro nekima dan početi i uz pravi zimski ugođaj odnosno snježni pokrivač, pri čemu su snježne pahulje moguće i ponegdje na Jadranu, vrijeme će se ipak smirivati u većini krajeva. S razvedravanjem jutro će u utorak biti hladno, mjestimice i maglovito. Već u drugoj polovini tjedna ponovno posvuda vrlo promjenjivo, u petak u gorju i uz novi snijeg, a na Jadranu i dalje često vrlo vjetrovito.", navela je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, krajem tjedna ponovno je moguć snijeg u Zagori.

U nastavku pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u gradovima i općinama Šibensko-kninske županije u utorak i srijedu:

Šibenik

image
DHMZ prognoza

Knin

image
DHMZ prognoza

Drniš

image
DHMZ prognoza

Vodice

image
DHMZ prognoza

Skradin

image
DHMZ prognoza

Rogoznica

image
DHMZ prognoza

Primošten

image
DHMZ prognoza

Pirovac

image
DHMZ prognoza

Zlarin

image
DHMZ prognoza

Murter

image
DHMZ prognoza

Vrpolje

image
DHMZ prognoza
19. travanj 2024 08:37