StoryEditorOCM
ŽupanijaSigurna turistička sezona

Na području PU šibensko-kninske od 1. srpnja do 31. kolovoza boravit će dva njemačka policajca; u prvu smjenu stigao je Robert Pocrnjić

Piše šibenski.hr
3. srpnja 2020. - 18:15

Obzirom na izbijanje pandemije COVID-19, provedba projekta "Sigurna turistička sezona", u 2020. godini će se odvijati u promijenjenim okolnostima, priopćili su u petak iz PU šibensko-kninske.

Planirano je sudjelovanje 8 država, odnosno 9 stranih policijskih organizacija s ukupno 34 policijska službenika i to uglavnom iz država iz kojih strani turisti u Republiku Hrvatsku dolaze automobilima.

U sklopu tog projekta na područje Policijske uprave šibensko-kninske iz Savezne Republike Njemačke u vremenu od 1. srpnja do 31. kolovoza, raspoređeni u dvije smjene, boravit će dva njemačka policijska službenika.

U petak je  Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, uz Krešimira Nimca, voditelja Službe policije i Edija Pervana, voditelja Odjela za javni red i mir,  u svom uredu primio Roberta Pocrnjića, policijskog službenika Savezne Republike Njemačke, koji će  do 24. srpnja obavljati službu na području Šibenika i Primoštena, dok će Goran Sučić, drugi njemački policijski službenik na tom području službu obavljati u vremenu od 1. do 31. kolovoza.    

Ovakav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke, Sjeverne Makedonije i Savezne Republike Njemačke, a zadaće stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Primoštena, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.

Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s našim policajcima u Šibeniku, bit će odjeveni u svoje službene odore i na usluzi svojim sugrađanima tijekom njihova posjeta ovom području.

- Vodeći se podacima o turističkom prometu policijski službenici iz partnerskih policija angažirani su na onim područjima gdje najvećim dijelom borave turisti tih država, stoji među ostalim u priopćenju.

20. travanj 2024 06:08