StoryEditorOCM
ŽupanijaNapokon dobre vijesti

Nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19: Jedna osoba manje nego jučer je i na odjelu šibenske Infektologije

Piše šibenski.hr
29. srpnja 2020. - 10:46

Konačno su stigle dobre vijesti iz županijskog Stožera civilne zaštite vezano za zarazu koronavirusom. Ili, nakon niza dana u kojima su se bilježili novooboljeli od Covida-19, a vrhunac je bio u utorak kada ih je evidentirano šest, u srijedu nema novih slučajeva

- U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nemamo novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 33 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju- izvijestili su u srijedu prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

To znači da je jedan pacijent otpušten iz šibenske bolnice.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 111 osoba, od kojih 99 su kontakti oboljelih od COVID - 19 i 12 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer je uzorkovano 20 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- apeliraju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

18. travanj 2024 08:08