StoryEditorOCM
ŽupanijaJedinstveni događaj

Oboren rekord Kristalne dvorane: Spektakularna Prominsko-miljevačka večer prijateljstva u Zagrebu imala i humanitarni karakter

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2023. - 16:07

Ni najdugovječniji zaposlenici, konobari u Westinu, ne pamte da se na nekoj manifestaciji u njihovoj elitnoj Kristalnoj dvorani okupio toliki broj gostiju. Više od pet stotina prominaca i miljevčana iz Zagreba, ali i iz drugih hrvatskih gradova pa čak i iz inozemstva, stiglo je krajem proteklog vikenda u glavni grad kako bi svjedočili jedinstvenom događaju – večeri prijateljstva dvaju susjednih naselja u trokutu što ga tvore rijeke Krka sa Čikolom i planina Promina.

Više je miljevčana i prominaca tu večer bilo u Westina, komentirali su, nego što je bilo gledatelja na utakmici Dinama ili finalnoj utakmici košarkaškog kupa Cibone i Cedevite koja se odigrala toga vikenda u Zagrebu.

Uz toliki posjet (tražila se karta više ali nije bilo mogućnosti proširivanja dvorane), izuzetnom ugođaju doprinijela je izvrsna organizacija samoga skupa i program koji su sastavili zaljubljenici u prominsko-miljevačku kamenravnicu okupljeni oko inicijatora i „glavnog krivca“ fra Ivana Maletića.

image

Prominsko- miljevačka večer prijateljstva u Zagrebu okupila brojna poznata lica

Da bi sve štimalo potrudili su se Maja Kopić i Marija Vrhovski (rođena Čipčić, ravnateljica Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske), Ivan Malenica ministar i vinar Edi Maletić, Ivan Parać i Ivica Lovrić, Ante Kulušić, Ante Validžić i Tomislav Svetina izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza kao i brojni drugi volonteri zaslužni za fantastičan uspjeh ovog (i) humanitarnog druženja.

Zaslužni su, svakako, brojni sponzori od kojih svakako valja istaknuti NP Krka i Šibensko-kninsku županiju, tvrtke i pojedinci (Šibenski list i Slobodna Dalmacija bili su medijski pokrovitelji događaja).

Svojim umijećem vođenja programa i animiranja prisutnih briljirala je fantastična Martina Validžić, jedna od ponajboljih voditeljica u hrvatskom medijskom prostoru. Pričom i dosjetkama, zanimljivim upadicama i nenametljivim monolozima, uspjela je animirati i zabaviti, podigla je atmosferu na nivou koji je sve okupljene oduševio. Martini u ulozi suvoditelja bio je i fra Ivan Maletić, poput pravog profesionalca uzimao je mikrofon i oduševljavao miljevčane i promince svojim duhovitim opaskama.

image

Fra Ivan Maletić i Martina Validžić

Još kada su fra Ivan i Martina zapjevali, zajedno sa članovima KUD-ova Miljevci i Promina i zaplesali, oduševljenju nije bilo kraja, pridružila im se cijela dvorana. Bilo je tu ojkavice ali i popularnih hitova, u pjesmi nije zaostajala solistica Colonije, Ivana Lovrić i brojni drugi, sportaši i poduzetnici, estradnjaci i političari, studenti i učenici…

Fra Ivan Maletić i ministar Malenica iskazali su se i kao recitatori. Uz izvrstan bend zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati. - Zamolila me moja unuka, Martha May, koja živi u Londonu a koja je ove godine nastupila na Dori, da već sada zamolim organizatore da je slijedeće godine uvrste u program, i ona želi pjevati na ovom druženju i njenih miljevčana i prominjana, ne bez ponosa govori nam njen djed, Zlatko Ivić.

image

Miljevačko- prominska Večer prijateljstva u Zagrebu nije mogla proći bez čuvene lokalne delicije

Ovo je ono što je Miljevcima i Promini trebalo u Zagrebu, susret na kojima će se još više zbližiti, na kojemu će se ne samo ljudikati i zabavljati nego i razgovarati pa i dogovarati poslove i projekte od zajedničkog interesa za ta dva bliska naselja, govore nam uglas poduzetnici Ivan Vaso Bačić i Ivan Tošić.

Tako je, kako bi se to reklo, na marginama skupa, dogovoreno da se formira radna skupina koja bi pripremila i lobirala za projekt modernizacije još uvijek makadamske županijske ceste od Promine do Miljevaca, od Oklaja do Širitovaca.

Razgovaralo se i o drugim projektima, o povlačenju europskih sredstava i razvoju miljevačko-prominske kamenravnice.

image

Nacionalni park Krka bila je jedan od sponzora večeri

Još kada je objavljen iznos prikupljen na večeri, od tombole i ulaznica, za humanitarnu svrhu, kao pomoć novorođenim miljevčanima i promincima, sreći i zadovoljstvu svih prisutnih nije bilo kraja.

Do slijedeće godine, već je dogovoreno, prošireni tim odmah nastavlja sa organizacijom novog susreta prijateljstva.

image

Večer prijateljstva Promine i Miljevaca oborila je rekord posjećenosti u čuvenoj Kristalnoj dvorani hotela Westin

13. travanj 2024 00:06