StoryEditorOCM
ŽupanijaSkandal u Kninu

Šibensko-kninski dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite kršio epidemiološke mjere?!

Piše šibenski.hr
18. siječnja 2021. - 15:30

Nakon skandala s gradonačelnikom Opatije, još je jedan visokopozicionirani dužnosnik organizirao druženje svojih stranačkih kolega u restoranu uz konzumaciju jela i alkoholnih pića.

Naime, dožupan Šibensko-kninske županije, Nikola Blažević (HDZ), koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, u utorak, 12. siječnja ove godine, u kasnim popodnevnim i večernjim satima je u restoranu trenutno zatvorenog hotela "Ivan" u Kninu, organizirao radnu večeru sa svojim najbližim stranačkim kolegama.

"Dakle, upravo je spomenuti dožupan, kao načelnik županijskog stožera, zadužen za osiguravanje da se svi ugostiteljski objekti strogo pridržavaju odredbi iz odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite, a on, umjesto toga organizira stranačke večere u restoranu u vlasništvu svog bliskog prijatelja, također visokopozicioniranog stranačkog dužnosnika", javio nam je anonimni čitatelj, priloživši kao dokaz i fotografiju društva u restoranu.

Kako doznajemo, ostali kninski ugostitelji, koji se bespogovorno pridržavaju svih odredbi i naputaka nacionalnog Stožera civilne zaštite, su zaprepašteni ponašanjem načelnika županijskog Stožera civilne zaštite i posebnim, pristranim odnosom prema "stranački podobnim ugostiteljskim objektima", te su spremni pokrenuti i aktivnosti građanskog neposluha zbog ovakvog neprihvatljivog ponašanja.

Informaciju da se u jeku epidemioloških mjera koje nalažu zatvaranje ugostiteljskih objekata gostio u restoranu, kao i autentičnost fotografije koja već kruži internetom, pokušali smo provjeriti i kod, inače vrlo susretljivog, Blaževića.

Iako nam je poručio kako će nam se javiti odmah nakon sastanka, to nije učinio, a na naše pozive i poruke više nije odgovarao. Čim dobijemo njegovu stranu priče - objavit ćemo je.

23. travanj 2024 15:38