StoryEditorOCM
Županijarogoznica

Svečano obilježen Dan škole, izdana su i dva nova vrijedna projekta

Piše Vedrana Stočić
22. svibnja 2023. - 16:51
Svečana akademija prethodila je dodjeli brojnih nagrada na 12. likovno-literarnom natječaju uz Dan OŠ ‘Rogoznica‘      Vedrana Stočić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svečanom akademijom i dodjelom brojnih priznanja i nagrada na 12. likovno-literarnom natječaju “Povist mista moga” na temu “Ulicama i kalama moga zavičaja” obilježen je Dan rogozničke Osnovne škole.

Natjecali su se učenici osnovnih škola iz čitave Republike Hrvatske, a ove godine prvu nagradu za literarno stvaralaštvo dobila je Ela Vakante, 3.d razred OŠ “Mertojak” iz Splita, drugo mjesto po ocjeni stručnog povjerenstva osvojio je Mihael Topljak, 4.c razred OŠ “Bjelovar”, dok je treću nagradu za literarni rad dobila Dora Vuger, 8.a razred OŠ “Vugrovec - Kašina”.

U kategoriji likovnog stvaralaštva nagrađeni su: za prvo mjesto Sara Šimunac, 6. razred OŠ “Zadarski otoci” PO Silba, drugo mjesto osvojio je Jure Bikić, 2. razred OŠ “Bijaći Kaštel Novi”, a treće mjesto pripalo je Jeleni Mrđen, 6. razred OŠ Petra Kružića Klis.

Nagrađeni su i njihove mentori, a posebnu pohvalu za svoj likovni rad dobila je učenica Iris Flego iz 6. razreda OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” iz Opatije.

Za Dan rogozničke škole izdana su i dva nova projekta: Zbornik radova 12. likovno-literarnog natječaja “Povist mista moga”, a nadopunjeno je i izdanje naslovljeno “Slike, boje i zvukovi stare Rogoznice”.

Ravnateljica rogozničke Osnovne škole Diana Goleš zahvalila je svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli da se Dan škole obilježi svečano, a istaknula je i izvrsnu suradnju s OŠ “Primošten”.

Upravo su mali Primoštenci na svečanoj akademiji izveli starinske pjesme i plesove primoštenskog kraja.

image

Upravo su mali Primoštenci na svečanoj akademiji izveli pjesme i plesove primoštenskog kraja

Vedrana Stočić
25. travanj 2024 01:31