StoryEditorOCM
ŽupanijaTOP FIRME

Uručene ‘Zlatne kune‘ najuspješnijim tvrtkama Šibensko-kninske županije, evo tko su dobitnici nagrada

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2022. - 18:46

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik danas je u kušaonici vina "Vinoplod vinarije" Šibenik dodijelila tradicionalna komorska priznanja, plakete "Zlatna kuna", najuspješnijim županijskim tvrtkama u 2021. godini.

Plaketu za mala trgovačka društva dobila je Azara Adria d.o.o., za srednja Capax d.o.o., dok je u kategoriji velikih trgovačkih društava plaketu Zlatna kuna dobilo poduzeće Knauf d.o.o.

- Grad Šibenik je primjer uspješnog razvoja baziranog isključivo na gospodarstvu. Razlika između Šibenika i niza drugih jadranskih gradova je upravo u činjenici da 40 posto svih prihoda Grada Šibenika čini gospodarstvo. To je jedan od tri smjera razvoja grada Šibenika, dok su drugi i treći, turizam i visokoobrazovni sustav. Mi smo kao grad primjer kako se u 10-15 godina može doći od izuzetno problematične situacije do razvijenog i uspješnog gospodarstva - rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić te čestitao laureatima.

Inače, nagrađena tvrtka Azara Adria bavi se zapošljavanjem u pomorstvu, brodogradnji i offshore industriji diljem svijeta. Poduzeće Capax posvećeno je učinkovitosti pomorskog poslovanja, pružanju podrške u upravljanju projektima, pružanju visokih standarda i kvalitete te sve potrebne tehničke što se tiče jahti i megajahti. Tvrtka Knauf, pak, bavi se proizvodnjom gipsa i gipsanih proizvoda.

Zlatnu kunu Adrianu Šuši, direktoru i osnivaču Azare, dodijelio je gradonačelnik Burić. Suvlasniku Capaxa, Teu Petričeviću, plaketu je dodijelila zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac, a Dejanu Vapskom, direktoru tvornice Knaufa u Uzdolju kod Knina, to priznanje uručila je glavna tajnica HGK Marina Rožić.

25. travanj 2024 16:26