StoryEditorOCM
ŽupanijaPODUZETNIČKI CENTAR

Velike tvrtke zainteresirane za prostore u zoni bivše ‘Kninjanke‘, stanovnici se nadaju povećanju plaća

Piše Vjera Zorić
17. studenog 2021. - 17:08
I kompanija 'DIV', vlasnik tvornice vijaka, zainteresirana je za širenje proizvodnje u kraljevskom graduTom Dubravec/Cropix

Na sjednici Gradskog vijeća Knina usvojen je prijedlog da upravljanje budućim Poduzetničkim centrom i Informacijsko-inovacijskim inkubatorom "3i" preuzme Lokalna razvojna agencija "Matica", a oba projekta su vrijedna oko 45,5 milijuna kuna.

- Na području našega grada nikad nismo bili svjedoci ulaganja tolikih sredstava u poduzetničku infrastrukturu. Pojavljuju se i investitori koji su zainteresirani za ulaganje u te prostore.

Prvi projekt koji će biti gotov je inkubator "3i", odnosno informacijsko-inovacijski prostor kao svojevrstan hardver u kojem će se razvijati informacijske tehnologije. Građevinski je u potpunosti završen i preostala je još samo provedba natječaja za nabavu opreme i namještaja. Taj postupak je pri kraju - izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Radovi u Poduzetničkom centru, smještenom u bivšoj tvornici odjeće "Kninjanka", idu svojim tokom, a trebali bi se završiti do polovice travnja iduće godine, s mogućim produljenjem koje, kako je naglašeno, ne bi smjelo biti duže od mjesec dana.

- Već su nam se sada javili pojedini investitori koji su zainteresirani za zakupljivanje prostora. Imali smo kontakte i s kompanijom "DIV", vlasnikom tvornice vijaka u Kninu, koja je zainteresirana za širenje vlastite proizvodnje, a to smo htjeli postići - kazao je Ćaćić.

Mogućnost otvaranja novih radnih mjesta od velikog je značaja za Knin i susjedna mjesta, jer će pridonijeti opstanku njegovih stanovnika građana, a nade su usmjerene i u povratak barem dijela onih koji su se proteklih godina odselili jer svoja egzistencijalna pitanja nisu mogli riješiti u svojem gradu. Porast potražnje za radnom snagom trebao bi dovesti do rasta cijena rada, odnosno porasta plaća većine zaposlenih u privatnom sektoru na području grada Knina.

17. travanj 2024 17:35