StoryEditorOCM
Županijaza vlasnike OPG-ova

Vodice u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede podijelile potpore u iznosu od 150.000 kuna

Piše Šibenski.hr
26. studenog 2022. - 09:22

U gradskoj vijećnici Vodica svečano su potpisani ugovori o potporama koje Grad dodjeljuje vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ugovore je potpisao vodički gradonačelnik Ante Cukrov, koji je istaknuo zadovoljstvo brojem prijava i samom zainteresiranošću za subvencije.

– Čestitam vam na tome što se bavite poljoprivredom, prenesite svoje znanje na mlađe naraštaje kako bi oni preuzeli posao – kazao je gradonačelnik Ante Cukrov.

Jasne propozicije

Podsjetimo, Grad Vodice još je u listopadu raspisao javni poziv za dodjelu potpora obrtnicima – vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta, zadrugama, nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i oznake Hrvatskog otočnog proizvoda.

Na taj natječaj pristigle su ukupno 32 prijave te su sve zadovoljile uvjete. Ukupan je iznos potpora koje će Grad u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede dodijeliti oko 150 tisuća kuna.

image

Gradonačelnik je dodijelio potpore za poljoprivrednike

 

Infovodice

Spomenimo kako su prema pravilniku javnog natječaja obrtnici – vlasnici tradicijskih i umjetničkih obrta morali imati status tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta Hrvatske obrtničke komore, sukladno Pravilniku o tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima.

Gradonačelnik se osvrnuo i na situaciju s požarima koji su u netom završenoj turističkoj sezoni uzrokovali štetu velikih razmjera.

– Nažalost, moram se osvrnuti i na situaciju koju smo imali s požarom, gdje su mnogim našim sugrađanima izgorjele poljoprivredne površine. Radi se na tome kako bi se tim vlasnicima donekle ublažila šteta, pa će i Grad Vodice, pored Županije šibensko-kninske i Ministarstva, sudjelovati u sufinanciranju potpore – kazao je za Infovodice prvi čovjek Grada Ante Cukrov.

Napomenimo i to da će se Grad, u suradnji s JVP-om Vodice, angažirati oko čišćenja vatrogasnih putova i zapuštenih terena, te će na taj način preventivno djelovati kako bi se budući požari što brže sanirali.

18. travanj 2024 13:30