StoryEditorOCM
SplitIPAK SRETAN EPILOG

Banovina će ipak rebalansom proračuna osigurati radne bilježnice za sve splitske osnovce: ‘Povećali smo ulaganja...‘

Piše Split SD
11. svibnja 2023. - 13:22

Nakon što je u medijima objavljeno kako je Split jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji svojim osnovnoškolcima nije osigurao besplatne obrazovne materijale, što je izazvalo niz reakcija, konačno su se oglasili iz Banovine.

- Pored toga što su ulaganja Grada Splita u obrazovnu infrastrukturu i ukupan obrazovni standard značajno povećana zbog ranije odluke da se klimatiziraju sve osnovne škole i da iz vlastitih sredstava Grada dodatno sufinanciraju naknade za pomoćnike u nastavi uz preuzete obveze izgradnje kuhinja i blagovaonica te nadogradnje svih 29 splitskih osmoljetki, kao posljedicama odluka Vlade o obavezi osiguravanja jednog besplatnog obroka za sve učenike osnovnih škola, a onda i obveze prelaska u jednu smjenu do 2027., Grad Split je u pripremljenom prijedlogu rebalansa Proračuna predvidio i ovu stavku - kratko su poručili iz gradske uprave.

Iz odgovora nije jasno zašto se ova stavka nije odmah uvrstila u gradski proračun za 2022. godinu, pa smo Banovini poslali dopunu upita čiji ćemo odgovor objaviti kad ga dobijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:27