StoryEditor
SplitRUJANSKI ROK

Da su ovi prizori u Teslinoj snimljeni u ‘normalno‘ doba, zaključili bismo da đaci ispred škole prepisuju domaći. No, u pitanju je sasvim druga stvar

14. rujna 2020. - 15:13
Rujanski ispitni rok na Kineziološkom fakultetuKifst

Da su ovi prizori u Teslinoj snimljeni prije nekoliko mjeseci, mislili bi da učenici prepisuju domaći. Nit' su učenici, nit' je domaći rad u pitanju.

Riječ je o rujanskom ispitnom roku na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu koji se odvija u skladu s  epidemiološkom situacijom u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja broji najviše aktivnih slučajeva koronavirusa. Poštuje se distanca, boravi se na otvorenom, sve super, ali krajnje neobično. Ili kako se to sada moderno kaže, novo normalno.

Umjesto da pismeni ispit studenti pišu u učionicama s maskama na licu, profesori su odlučili iskoristiti blagodati lijepog vremena i dvorišta fakultetske zgrade. Ispiti na otvorenom postali su uobičajeni na tom fakultetu, a, čini se, nitko se ne buni protiv toga. 

image
Rujanski ispitni rok na Kineziološkom fakultetu
Kifst

Nadajmo se da će i rezultati ispita biti dobri. Znajući za prostorne probleme Kineziološkog fakulteta, upitali smo dekana prof.dr. Damira Sekulića kako planira organizirati nastavu kad za koji dan krene nova akademska godina.

- Organizirila smo se u skladu s epidemiološkom mjerama, pa ćemo tako nastavu organizirati da pola studenata prati predavanja iz učionice, a ostali online, preko live streama, dakle, isto u realnom vremenu. Grupe će se rotirati iz tjedna u tjedna, a dobro je što će taj video-materijal moći koristiti i za ponavljanje gradiva - kazao nam je dekan.

Inače, nakon što su na Kineziološkom fakultetu tijekom lockdowna objavili znanstveni rad pod nazivom „Prospective Analysis of Levels and Correlates of Physical Activity during COVID-19 Pandemic and Imposed Rules of Social Distancing; Gender Specific Study among Adolescents from Southern Croatia“ u časopisu Sustainability s  faktorom odjeka 2.576 ( bio je to prvi znanstveni rad iz Hrvatske uopće na temu COVID-19 pandemije koji je objavljen u časopisu kojeg citira Current Contents), znanstvenici s Kineziološkog fakulteta objavili su još dva rada na temu tjelesne aktivnosti u COVID-19 pandemiji.

Prvi je rad "Levels and Changes of Physical Activity in Adolescents during the COVID-19 Pandemic: Contextualizing Urban vs. Rural Living Environment" (objavljenom u časopisu Applied Sciences; faktor odjeka 2.474), a drugi "Contextualizing Parental/Familial Influence on Physical Activity in Adolescents before and during COVID-19 Pandemic: A Prospective Analysis "(časopis Children, faktor odjeka 2.078).

- Posebno nas veseli što je na ovom trećem radu prvi autor naša mlada doktorandica Barbara Gilić, koja će na ovu temu raditi i svoju doktorsku disertaciju na Sveučilištu u Zagrebu - ponosan je dekan Sekulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 16:13