StoryEditorOCM
SplitNE BI DA SU BIFTEK

Doznali smo odakle dolaze ‘zlatne‘ splitske trešnje čije cijene ruše rekorde i šokirali se. Pa to nikad nije bilo...

Piše N. L.
8. svibnja 2023. - 17:13

Ne, nismo sanjali i ne, nisu astronomske cijene trešanja bile samo prigodničarske za sv. Duju. U nevjerici od jučerašnjih brojki i danas smo posjetili glavni splitski Pazar i opet ostali zetečeni.

image
Joško Šupić/Cropix

U novom điru doznali smo odakle dolaze "zlatne" trešnje čija je cijena probila sve rekorde kad je ovo voće u pitanju. Dolaze iz Španjolske i na tržnici smo ih našli na dva mjesta. Bilo bi za očekivati da je uvozno jeftinije, ali, očito su se vremena promijenila.

Na jednom su se u posudici od 25 dekagrama prodavale, pazite sad, po cijeni od sedam eura, dok se za kilogram tražilo nevjerojatnih 20 eura!

image
Joško Šupić/Cropix

Na drugom banku ista se količina prodavala isto za 20, ali kuna. To je ta razlika u tečaju. Na par mjesta naletjeli smo na trešnje koje se prodaju, onako, klasično, na hrpi, a cijena im se kretala između sedam i 10 eura.

Ovo je za pasti u nesvijest! Nismo vam htjeli kvariti Dujinu feštu, ali što mislite koliko je kilo trešanja na Pazaru?


image

Cijena ovih trešanja je 8 eura za kilogram

Joško Šupić/Cropix

Istini za volju, naoko se vidi da nisu neka kvaliteta, tim je gore kad vidite da koštaju nekadašnjih 75 kuna! Pa sjećate li se da ste ikad prije toliko platili za kilo osrednjih trešanja? 

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:02