StoryEditorOCM
SplitVELIKA JE PRIŠA

Kakvi su ovo oglasi za sezonske poslove po Splitu? ‘Dajte ljudi, malo profesionalizma...Pa ne tražite vazu za policu‘

Piše Split SD
26. svibnja 2023. - 08:53

Ljetna sezona je stigla u Split, a s njom i povećan broj radnih mjesta. Poslova u turizmu ima napretek, dovoljno je samo da odlučite želite li u restoran, hotel, turističku agenciju ili na brod i javite se na oglas koji vam odgovara.

U Facebook grupama svakodnevno izlaze oglasi u kojima nisu navedeni uvjeti rada. Ovo je zasmetalo i jednom članu grupe koji piše, "Dajte ljudi malo detalja, profesionalizma... Ka‘ da se traži vaza za policu!"

Čini se da je poslodavcima toliko hitno da gotovo i ne stignu sastaviti profesionalan oglas za posao. Ubrzani tempo života, zbog nadolazeće sezone još i brži, očito se odrazio i na ovaj segment života, pa tako da biste saznali radno vrijeme ili plaću, prvo morate nazvati nekog čovjeka s Facebooka.

image

Oglas za posao

Screenshot Fb/
image

Oglas za posao

Screenshot Fb/

Kvalitetno sastavljen oglas šalje svojevrsni sliku o poslodavcu, odnosno o kompaniji, a trebao bi sadržavati opis pozicije, opis tvrtke, radne uvjete, kvalifikacije kandidata koje su potrebne za obavljanje posla, što poslodavac nudi, visinu plaće, lokaciju zaposlenja i vrstu ugovora.

Potraga za poslom je ionako iscrpljujuća, a očita je i frustracija članova grupa koji su već pomalo ogorčeni ovakvim oglasnima te tvrde da je vidljiva doza nepoštovanja prema radnicima.

image

Oglas za posao

Screenshot Fb/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:19