StoryEditorOCM
SplitPONUDA I POTRAŽNJA

Sjećate li se ludila s trešnjama? Na splitskom ‘virtualnom pazaru‘ prodaju se baš prave domaće, šokirat će vas cijena

Piše Split SD
1. lipnja 2023. - 20:14

Banci splitskog pazara preselili su se u virtualne prostore, točnije na Facebook gdje je osnovana grupa "Virtualni pazar" u kojoj se nalazi preko 35 tisuća članova. Cilj grupe je, navode osnivači grupe, povezati kupce i proizvođače povrća i voća. 

image

Vitualni pazar

Screenshot Fb/

Informacije od strane proizvođača koji objavljuju svoju ponudu domaćih namirnica uz cijene i kontakte stižu redovito, dok, s druge strane, kupci pišu što im je potrebno i zatim se dogovara preuzimanje proizvoda. 

Trenutno su vrlo aktualne domaće trešnje koje se prodaju po cijeni od tri do pet eura po kilogramu. Moguće je kupiti i domaći, mladi krumpir  po cijeni od jednog do dva eura po kilogramu, domaću kapulu za dva eura, razne vrste sireva i drugih mliječnih proizvoda.

image

Virtualni pazar

Screenshot Fb/

Navedene cijene su okvirne jer ovise o ponudi proizvođača. Osim voća i povrća, može se uloviti i dobra ponuda domaće rakije i sirupa. Neki poljoprivrednici su se odlučili i za humanitarnu donaciju svojih proizvoda. 

image

Vitualni pazar

Screenshot Fb/

"Pomozimo jedni drugima da kvalitetni proizvodi dođu do kupaca", stoji u opisu grupe gdje je također dodano: "Hranite se zdravo!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:33