StoryEditorOCM
Splitnovac nije vratila

Splićanka od Ukrajinca uzela 4400 eura za najam stana na Bačvicama, no nikad nije uselio. Danima ga je ‘vozala‘...

22. svibnja 2023. - 12:23

Deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zatražilo je ODO Splitu u optužnici koju su podigli protiv 47-godišnje P. V. iz Splita, a u kojoj je terete za prijevaru državljanina Ukrajine kojem je uzela novac za najam stana u kojeg nije nikad uselio.

Agentica za nekretnine i menadžerica za odnose s javnošću, kako joj stoji u službenim podacima, tereti se da je 30. ožujka 2022. godine, u nakani da se neosnovano okoristi, zaključila sa S. T. ugovor o najmu 60 četvornih metara velikog stana u Klarinoj ulici na Bačvicama lažno prikazavši da će mu kao agentica omogućiti najam stana na navedenoj adresi od 16. travnja 2022. i to za mjesečnu najamninu od 550 eura.

Kako joj je Ukrajinac, koji ima prijavljeno prebivalište u Splitu, i povjerovao tako joj je 30. ožujka unaprijed platio najamninu za pola godine u iznosu od tri tisuće i 300 eura te joj je dao još i 1100 eura za depozit kojeg mu je trebala vratiti nakon što istekne rok za najam.

No, Splićanka mu naposljetku, po optužnici, nije omogućila da kao najmoprimac uđe u predmetni stan iako je na navedenom ugovoru promijenila datum predaje stana u najam na 15. svibnja, niti mu je vratila novac.

Nekadašnja vlasnica nekoliko tvrtki za posredovanje u prometu nekretnina koje su otišle u stečaj već je u veljači 2020. godine pravomoćno osuđena za prijevaru na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine, a protiv nje se na splitskom Općinskom sudu vodi još nekoliko kaznenih postupaka za prijevare i sprječavanje dokazivanja.

Tijekom ispitivanja na ODO-u branila se šutnjom dok je njena žrtva u svom iskazu rekla kako mu je ona, nakon što nije po dogovorenom datumu ušao u stan čiji je najam uredno platio, u više navrata navodila različite razloge zbog kojih ne može ući u predmetni stan i zbog čega se produljuje rok useljenja u isti.

Krajem travnja je prvi put zatražio od nje da mu vrati 4400 eura, na što je ona pristala pa da su se dogovorili da će mu idućeg dana donijeti novac, no nije se pojavila.

Svakodnevno ju je nazivao na mobitel, a ona da mu je obećavala da će vratiti, ali to nije napravila niti nakon što je protiv nje podnio kaznenu prijavu. Iskazao je da je zainteresiran za njen kazneni progon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:37