StoryEditor
SplitPOSLALI IZVJEŠĆE

Splitska policija nakon mjesec dana traženja nije našla elemente kaznenog djela za događanja u Domu u Vukovarskoj

8. svibnja 2020. - 16:26
Evakuacija štićenika DomaTom Dubravec/HANZA MEDIA

Splitska policija u postupanjima u Domu za starije i nemoćne osobe Split u Vukovarskoj u kojem je došlo do nekontroliranog izbijanja zaraze nije našla elemente kaznenog djela. Mjesec dana trajali su izvidi koje je provodio Sektor kriminalističke policije.

- Danas je upućeno posebno izvješće državnom odvjetništvu o do sada provedenim mjerama i radnjama i utvrđenom - kazala nam je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Nalog za izvida je policiji dalo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odmah nakon evakuacije iz Doma početkom travnja. Najviše se preispitivalo postupanje ravnatelja Ivana Škaričića te medicinskog osoblja. Dokumentacija iz Doma je zatražena tek 20-ak dana nakon što se krenulo u izvide.

Od 123 korisnika Doma u međuvremenu je zaraženo više od 60, a preminulo ih je 18. Istovremeno s izvidima provodili su se i inspekcijski nadzori dva ministarstva koji nisu utvrdili nikakve nepravilnosti. Rezultat nadzora zaključen prošlog tjedna je na neki način najavio i ovakav rasplet s kaznenom prijavom.

Podnošenjem posebnog izvješća policija je prebacila odluku o eventualnom kaznenom progonu državnom odvjetništvu. Oni mogu donijeti državnoodvjetničku odluku na temelju dobivenog izvješća ili zatražiti dodatne izvide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 09:50