StoryEditorOCM
Splitnije beg cicija

Vijećnici se jučer na pauzi gozbili na račun Grada Splita u luksuznom restoranu. Ceh je bio impresivan, hrana bogovska

Piše SPLIT SD
19. svibnja 2023. - 11:26

"Su ZRNOn SOLI, su mrvu kruva i puno duše

Ova nas jubav tepli i čuva, a vitar puše

Su pjatom juve kad projdu dani i stvari luše

Ova nas jubav jača i rani, a vitar puše…" 

Citirao je Jakov Prkić, bivši predsjednik splitskog Gradskog vijeća, sada član Županijske skupštine, na Facebooku stihove čuvene Fiamengove pjesme "A vitar puše" koje je maestralno otpjevao Oliver.

Nije se slučajno sjetio tog starog Oliverovog hita iz osamdesetih. Prkić se tim postom narugao Puljkovoj gradskoj vlasti koja je jučer tijekom sjednice Gradskog vijeća članove splitskog parlamenta odveli na ručak u luksuzni restoran "Zrno Soli". 

On ne zna koliko je Grad Split jučer platio ručak u Zrnu soli, ali se prisjetio kako je on prije devet godina mjesecima od Banovine čekao odgovor na pitanje koliko su Splićani platili čašćenje tadašnjeg SDP-ova ministra Siniše Hajdaša Dončića u istom restoranu.

image
Sasa Buric/Cropix

Častio ga je tadašnji gradonačelnik Ivo Baldasar, a na račun Splićana probrana je ekipa tada u Zrnu soli popila 7 butelja vina, bocu šampanjca i pojela 8 kilograma ribe. Račun je, saznalo se mjesecima kasnije, bio nešto manji od 10.000 kuna.

Slobodna je zatražila od Banovine račun i za jučerašnji ceh, pa ćemo ga objaviti kad saznamo.

Neslužbeno, vijećnici su se gozbili uz teletinu i krumpire i file lubina, a bilo ih je pedesetak na ručku. Piće su morali platiti sami sebi.

- Kako čujem, račun je bio 35 eura po osobi, a u mome mandatu predsjednika Gradskog vijeća ručak smo naručili iz gradske Ustanove DES i, ako dobro pamtim, to nas je koštalo nekih 80 kuna po osobi, dakle desetak eura - komentira HGS-ov vijećnik Igor Stanišić, te dodaje:

- Smatram da bi Grad, kad god je to moguće, trebao koristiti usluge svojih poduzeća i ustanova, pa tako i kad je riječ o najobičnijem ručku.

image
Vojko Bašić/Cropix

Kako je izvijestio Dalmatinski portal, Mostov vijećnik Tihomir Galić je pitao zašto se ne koriste više usluge DES-a, primjerice poput ručka za vrijeme sjednica Gradskog vijeća, kao što je bio običaj ranije. 

- Koristimo DES kad god možemo, sendviče svaki put. Kad sjednica prijeti otići dugo pa da ne bude 15, 16 i 17 sati na sendviču, odlučili smo se za ovakvo nešto. To nije pravilo, nego izuzetak - obrazlagao je Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća.

Rekao je i da topli obrok iz DES-a više nije moguć jer je medijima ustupljena mala vijećnica gdje se ranije servirao ručak.

Međutim, mediji su maknuti u drugu prostoriju radi koronavirusa. Nema više potrebe da stoje odvojeno, mogu se vratiti u Vijećnicu kao i u prethodnom mandatu i pratiti uživo, a ne preko projektora. Pitanje je volje vlasti, piše Dalmatinski portal.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:27