StoryEditorOCM
Splitsvetkovine Gospe

Na večernjoj misi svetkovine Velike Gospe zapjevala se i himna! Nadbiskup Kutelša poručio vjernicima: "Povjerite Mariji sve što vas muči i ne bojte se reći ‘Da‘ životu"

Piše SPLIT SD
15. kolovoza 2022. - 19:10
Split, 150822. Zavjetna procesija sa slikom Gospe od Pojisana od splitske katedrale do svetista Gospe od Pojisana.Nikola Vilic/ Cropix/Cropix

Započela je tradicionalna procesija u čast svetkovine Velike Gospe od katedrale svetoga Dujma do marijanskoga svetišta našega grada, crkve Gospe od Pojišana.

Iako je inače bio običaj da se slika čudotvorne Gospe od Pojišana na rukama prenosi do prvostolnice, jutros točno u 10.30 sati slika je u kamiončiću odvezena u katedralu. Slika je vjernicima u katedrali bila izložena na štovanje do 18 sati kada je uslijedila procesija te je slika vraćena na izvornu lokaciju.

U procesiji je, kao i svake godine, sudjelovalo mnoštvo vjernika. U 19 sati započelo je misno slavlje na Pojišanu koje predvodi novi splitsko-makarski nadbiskup, mons. Dražen Kutleša. Prije blagoslova na kraju mise u crkvi se zapjevala himna.

Nadbiskup je u propovijedi naglasio kako je Marija most koji premo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:08