ZADARSKI DOBITNICI DRŽAVNE NAGRADE "FRANJO BUČAR" Giergji za životno djelo, godišnja Igoru Mareniću te Šimi i Edi Fanteli

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, odnosno, Odbor Državne nagrade za sport "Franjo Bučar", donio je odluku kojom se za životno djelo nagrađuje Giuseppe Giergia, a na prijedlog Hrvatskog košarkaškog saveza, stoji na službenim stranicama ministarstva.

Ističe se kako je tijekom svoje igračke karijere Giergia osvojio pet naslova prvaka Jugoslavije sa Zadrom (1965, 1967, 1968, 1974 i 1975), a s reprezentacijom Jugoslavije osvojio je i dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima (1963 i 1967) te broncu na EP (1965). Kao izbornik je s reprezentacijom Hrvatske osvojio brončano odličje na SP 1994, a te je godine dobio i nagradu za sport "Franjo Bučar".

Uz njega nagradu za životno djelo dobili su Vinko Bajrović i Anto Ćavar. Godišnju nagradu dobili su Milka Babović, Mirko Barišić, Šime Fantela, Igor Marenić, Edo Fantela, Zdenko Kobeščak, Zlatko LukićSandra Paović, Martin Sinković, Valent Sinković, Ana Šimić i Hrvatski kineziološki savez.

Svečanost uručenja nagrada, povelja i diploma će biti održana 25. studenog ove godine u spomenutom ministarstvu.

Dražen Žura

Naslovnica Sport

Najčitanije