StoryEditorOCM

FALKENSTEINER PUNTA SKALA TRIATLON - Viranka Ivana Rukavina pobjednica utrke na 5 kilometara!

Piše PSD.
6. lipnja 2016. - 11:14
000.JPG
Kakav dan za virsku rekreativnu atletiku i najbolju trkačicu Ivanu Rukavinu: u konkurenciji 84 trkačice iz cijele Hrvatske Viranka je pobijedila u utrci na 5 kilometara na 3. izdanju „Falkensteiner Punta Skala triatlona“ u Petrčanima! Bila je to njezina prva pobjeda u karijeri na 5 kilometara i „zlatni dodatak“ na prošlotjedno srebro osvojeno na utrci „Gospodar otoka“. Ovo je bila posljednja utrka za Rukavinu u zimsko-proljetnoj polusezoni, a rezultat je došao kao šećer na kraju i nagrada za trud. Još jedna nagrada, vrijedne sponzorske „Nike“ tenisice za pobjednike disciplina, uskoro će na noge najbolje virske trkačice. Došla je odraditi trening, a na Vir se vratila s tenisicama viška i okićena zlatom!

„Super osjećaj, zaista je lijepo pobijediti iako u prvi moment nisam znala da sam prva žena u cilju. Mislila sam kako sam četvrta ili peta“, kazala nam je nova atletska kraljica Petrčana. Njezino vrijeme 24:40, usporedbe radi, bilo bi dovoljno dobro i za 15. mjesto u muškoj konkurenciji, a potisnula bi brojne kolege iz triatlonskih klubova i škola trčanja iz Zadra, Splita, Pule i Zagreba.

Virskom uspjehu na „Falkensteiner triatlonu“ pridonio je i Željan Kalac koji je osvojio 24. mjesto na istoj utrci na 5 kilometara, ili 6. mjesto u kategoriji individualaca, odnosno rekreativnih trkača. Kalac je trčao 29:01, što je – kazao nam je – razlog za zadovoljstvo vrlo solidnim rezultatom.

„S obzirom da nisam trčao već neko vrijeme, zadovoljan sam postignutim vremenom. Ipak sam trčao u konkurenciji ozbiljnih trkača“, dodao je.

Utrka na 5. kilometara održala se u nedjelju 5. lipnja u sklopu 3. „Falkensteiner Punta Skala triatlona“ na kojemu su još održana natjecanja u disciplinama akvatona, supersprint triatlona i Prvenstva Hrvatske u srednje dugom triatlonu. 

tekst i slike: Kažimir Škrbić / Virski list

 

Ecija Ojdanić s Viranima
Zanosna glumica Ecija Ojdanić, Hrvatima najdraža i najpoznatija kao zločestica Ela Zlatar iz „Larinog izbora“, bila je jedna od nekoliko zvijezda triatlona u Petrčanima. Došla je pretrčati 5 kilometara, potom je produžila na 10 i postavila svoj najbolji rezultat, a onda s kolegom i profesionalnim sportskim trenerom Markom Valentićemi voditeljicom Anom Radišić promovirala triatlonsko događanje u „Falkensteineru“. Naravno, stigla je pozirati i fotografirati se s virskim sudionicima utrke: Ivanom Rukavinom i Željanom Kalcem.
„Vir? Kako ne bih znala, bila sam preklani! Obožavam ovaj dio Dalmacije, nema se tu što puno reći“, kazala nam je Ecija.
20. travanj 2024 09:45