ZADARSKI DEBI U TREĆOJ LIGI Vlatko Blažević zajahao Val!

ZADAR - Igralište Stanovi". Gledatelja: 250. Sudac: Luka Mrčela (Šibenik) – 5

 

ZADAR – VAL 2:0 (0:0)

 

Strijelci: 1:0 Blažević (65 - 11 m), 2:0 Blažević (87). Najbolji igrač: Vlatko Blažević (Zadar).

 

ZADAR: Gluić (6,5), Pranić (6), Šimurina (6), Tokić (6), A. Župan (6), Blažević (7), D. Župan (6,5)(od 90. Smokrović -), Pantalon (6), Colić (6), Terkeš (6), Bubnjar (6)(od 84. Čulina -).

 

VAL: Jelić (6,5), Jukić (5), Grubić (5,5), Mić (5), Bauk (5), Kovač (6)(od 63. Kustura -)(od 76. Ljubas -), Pedišić (5), Pleština (5), Velemirović (5), Vojković (5)(od 57. Kelez 5), Bajić (5).

 

U Stanovima se najprije moralo "prigristi" teret debija u Trećoj ligi, pa se i u samoj organizaciji utakmice (ne)očekivano iskazalo ponešto nervoze. Svojeg posla dosljedan je bio opunomoćenik Anđelko Bešker koji je tražio da se uredno odrade sve točke koje su uvedene u službeni zapisnik, nakon čega je sucima dao znak – utakmica može početi!

 

I počelo je prosvjedom domaćih, jer je u šesnaestercu srušen Želimir Terkeš, ali tako nije mislio sudac Luka Mrčela, kojeg se nije moglo nagraditi nekom opipljivijom ocjenom. Mlad je, ima vremena naučiti, jednako kao što se Zadrani moraju naviknuti na trećeligaško ozračje!

 

Ako pitate goste, onda će i oni reći: "Nije nam dopuštao igrati"! Ono za čim mogu žaliti jesu njihova dva slobodna udarca koja je izvrsno izveo Domagoj Kovač, međutim, čestitke je uvelike zavrijedio vratar Tomo Gluić! I to bi nekako za prvi dio utakmice bilo sve od Vala, istina, nije se ni Zadru imalo zbog čega pljeskati, jedan udarac glavom Ivana Šimurine koji je pogodio bočni dio mreže, te jedan pokušaj Andrije Bubnjara iz daljine. 

 

Odlazak u svlačionicu na odmor dao je dušu Kaštelanima kod kojih se mogao primijetiti nedostatak energije. I upravo ih je taj manjak u odnosu na Zadrane stajao prvoga posrtanja u 50. minuti u kojoj su imali podosta sportske sreće, jer je Terkeš na travnjak položio veliki broj obrambenih igrača, od kojih je jedan dobio loptu "u meso", potom je vratar Ivan Jelić navijestio svoje odlično izdanje. Jer je četiri minute kasnije zaustavio udarac Vlatka Blaževića. Ali nije mogao napraviti baš ništa kad je isti igrač izvodio jedanaesterac, nakon što je srušen Dragan Župan, jer je Blažević iskazao iznimnu preciznost.

 

Mogao je Župan u 75. skroz riješiti dvoboj, međutim, Jelić se nije dao. Nakon toga su gosti nekoliko minuta prije kraja prvi puta ozbiljnije zakucali na zadarska vrata, ali su nakon slobodnog udarca "popili" kontru, Renato Pantalon je glavom izbacio loptu, dao je Županu, ovaj Blaževiću koji je izvrsno petom dao sebi loptu u prostor, trčao i trčao, dodao Terkešu, a ovaj mu vratio za drugi gol!

 

Na samom kraju Val je mogao ublažiti poraz, dva puta su bili blizu pogotku, jednom su zakasnili na loptu drugi put je Gluić obranio!

 

Dražen Žura

Naslovnica Sport

Najčitanije