StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

Plivačke zvijezde na Višnjiku

Piše Ivica Gjergja
15. prosinca 2016. - 15:49
pliva.JPG

U plivačkom klubu Zadar održana je konferencija za tisak povodom osvajanja domaćinstva koje je ovaj klub dobio za najvažnije plivačko natjecanje u Hrvatskoj ove zime. Sve najbolje hrvatske plivačke zvijezde vidjet će se u bazenu na Višnjiku, među kojima je Sanja Jovanović, Mario Todorović, Mislav Sever, Kristijan Tomić, Ana Radić i ostali sudionici tek održanog Svjetskog prvenstva u malim bazenima.

Na natjecanju će nastupiti po 16 najboljih muških i ženskih ekipa, po osam u A i B rangu. Natjecanje se odvija u tri dijela, započinje u subotu 17. prosinca u 9 sati. Istog dana plivači će ponovno na bazen od 16 sati, a treći dio natjecanja održat će se u nedjelju 18. prosinca s početkom u 9 sati.

Svečano otvorenje je u subotu u 16 sati za kada je predviđen i prigodan program. Ovo je velika prilika za promociju plivanja kao sporta, popularizacije plivanja u našem gradu, te velika prilika svim ljubiteljima ovog baznog sporta da na bazenu Višnjik pogledaju najjača imena hrvatskog plivanja, kazala je trenerica PK Zadar Josipa Nekić.

Podsjetimo da su zadarski plivači na lanjskom natjecanju pridružili curama i ušli u prvih 16. Čast im je da sa ove godine nastupa u B rangu sa muškom i ženskom postavom i to na domaćem terenu. Ove godine boje PK „Zadra" u muškoj konkurenciji braniti će Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Marko Radović, Božo Puhalović, Marijan Kulaš, u ženskoj konkurenciji: Katja Čizmin, Nikka Sipina, Anna Mladenović, Nikita Baraba, Lea Matešić, Andrea Anna Milin, Petra Rudić i Marija Dora Bačić. Ostanak PK Zadra u B rangu u muškoj kategoriji te napad na A rang, odnosno plasman na prva dva mjesta u ženskoj.

Zbog bolesti odsutna je Barbara Ćustić, što nam malo remeti planove, no mi ćemo dati sve od sebe da izborimo plasman u A rang, rekao je Željko Olujić, trener u PK Zadru. Podsjetimo iz kojih klubova nastupaju plivači: POŠK, Jadran, Jug, Medveščak, Mladost, Mornar, Primorje CO, Šibenik, Zadar, Dubrava, Zagrebački PK, Sisak Janaf, Igra, Olimp - Terme Tuhelj, Grdelin, Osijek Žito, Čakovački PK, Novi Zagreb, Barok, Rijeka, Nevera. Iz PK Zadar pozivaju Zadrane da ovaj vikend provedu u zatvorenom plivalištu bazena Višnjik. Ulaz je slobodan.

19. travanj 2024 23:47