StoryEditorOCM
SportUOČI NOVOG OGLEDA KK ZADRA NA VIŠNJIKU

Postoji samo jedna riječ kada se govori o Budućnosti: oprez!

25. prosinca 2016. - 22:35
zadar_buducnost1-230916

U blagdanskom ozračju, košarkaše Zadra očekuje ogled s Budućnosti iz Podgorice, koja ih je odmah na otvaranju regionalne ABA lige pobijedila na domaćem terenu. U pojedinim trenucima te utakmice prednost crnogorske momčadi znala je krenuti u neslućene visine, međutim, nekako se pred kraj bujanje minusa smanjilo, pa je dvoboj završio koliko toliko podnošjivim porazom.

Može li Zadar uzvratiti na pravi način? Sve su opcije otvorene, ali valja kazati kako je Budućnost unatoč tomu što je gost na Višnjiku ipak u ulozi favorita. 

- Uvijek ističemo kako je domaći parket mjesto na kojem pružamo najviše, jer iza nas stoje navijači koji nam uvelike pomognu da se svim silama odupremo suparniku. Budućnost? Oni su uvijek imali snažnu momčad, dobro posloženu na svim pozicijama, imaju prepoznatljiv stil koji njeguju, odnosno, igraju brzo i agresivno. Njihova obrana je ključ za mnoga rješenja kroz utakmicu - veli Ivan Vraneš, igrač Zadra koji je pak u Prvenstvu Hrvatske protiv Škrljeva imao glavnu ulogu u pobjedi. 

Budućnost je ipak nešto drugo, suparnik nudi podosta opreza, jer imaju kvalitetu koju valja uvažavati,ali nikako se ne smije razmišljati kako se nema izgleda.

- Naprotiv, naše su želje uvijek odigrati na najvišoj mogućoj razini kako bismo se dostojno nosili protiv svakoga pa tako i Budućnosti. Ranije sam rekao kako imamo "dodatni motor" u našoj publici, posebice u ovom trenutku kad igramo tjedno dvije utakmice. Ono o čemu trebamo voditi računa je to da nam suparnik koji ima tu moć da iskoristi svaku našu slabost, budemo oprezni. Jer svaki njihov rezultatski iskorak mogao bi se pokazati otegotnom okolnosti za nas. Zapravo, važno je napetnuti svoju igru i nastojati u svakom novom napadu ponuditi raznovrsnost - misli Vraneš. 

Ono što muči trenera Nevene Plantaka, jest činjenica da je Jakov Vladović glavni organizator momčadi na granici ozljede, pa je upitno koliko će kapetan biti spreman za meč. 

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

 

 

26. travanj 2024 17:23