StoryEditorOCM
SportNEZADOVOLJSTVO NAVIJAČA NAKON PORAZA U SINJU

Tornado upao u svlačionicu Zadra - intervenirala policija!

Piše Mišo Gulić / SD
31. prosinca 2016. - 15:00
zadar_buducnost11-261216

Lijepa sinjska košarkaška priča i velika pobjeda protiv Zadra, koja je kao grom odjeknula u medijima, imala je nažalost i jednu manje lijepu stranu. Doduše ne tako dramatičnu i senzacionalističku, kako se to putem društvenih mreža i dijela medija moglo iščitati, ali u svakom slučaju bespotrebnu i neprihvatljivu bez obzira s koje strane gledali na samu problematiku.

Naime, nakon silno uzbudljive završnice i pobjede Alkara u produžetku, euforija s tribina brzo je preseljena na parket, gdje se nije znalo tko koga grli i ljubi. Također, važno je spomenuti kako su tradicionalno Maligani i Tornado jedni uz druge zdušno svih 45 minuta navijali za svoje, otpozdravljali jedni drugima, družili se i prije i poslije utakmice, imali svoje "poruke" klupskim upravama, ali u sveopćem pozitivnom ludilu prvi gaf su napravili košarkaši Zadra, što je zapravo i potaklo cijelu priču.

A dogodilo se to da su se, vjerojatno šokirani neočekivanim porazom, košarkaši Zadra nakon posljednjeg zvuka sirene pokupili pravac u svlačionicu, bez da su pozdravili svoje navijače koji su to doživjeli kao pravu uvredu. Zapravo, može ih se razumjeti, ipak su potegnuli 150 i kusur kilometara, bodrili ih i kad nije išlo i onda dobili "mahanje".

Jasno, revoltirani navijači, njih desetak, sjurili su se prema svlačionici, jedan dio je uspio i ući među igrače, zbog čega je intervenirala i policija pa se stvorio pravi kaos i gužva u uskom hodniku, doduše, bez da je ikom pala dlaka s glave i bez da je itko zaista napadnut.

- Ma u redu je ljudi, nismo mi ludi da se tučemo i napadamo igrače. Samo smo htjeli objašnjenje zašto nas nisu došli pozdraviti., moglo se čuti od strane zadarskih navijača u razgovoru s policijom, nakon čega se rasprava nastavila.

- Nije u redu da s nama znaju slaviti kad je dobro i kad se pobjeđuje, a kad ide loše onda tko nas šiša. Recite vi nama je li to u redu? Nema ovo veze s porazom, to se još i da prožvakati, ali kakav je to odnos prema navijačima?, pitali su se više razočarani, nego ljutiti pripadnici Tornada.

Koliko je to barem nama poznato, a promatrali smo "iz prvog reda", nitko od dotičnih nije priveden. Navijači Zadra u miru su se razišli, čak su i imali konstruktivan razgovor s policijom. Sve u svemu, moglo je i trebalo završiti drugačije. No, bilo bi pretjerano za sve kriviti navijače, olako im prišiti epitet "huligana", robovati senzacionalizmu i ne sagledati cijelu priču iz svih kuteva. Ovakve scene nisu dobrodošle i trebalo je mudrije postupiti i s igračke i s navijačke strane. Ipak jedni bez drugih nemaju smisla.

23. travanj 2024 22:35