StoryEditorOCM
SportUOČI UTAKMICE ZADRA I CRVENE ZVEZDE U BEOGRADU

Trener Neven Plantak: Pola momčadi mi je pod gripom!

1. siječnja 2017. - 17:20
cedevita_zvezda41-080416

Zadar u beogradskom Pioniru  nikada nije imao previše izgleda, pa se  pod takvom "podlogom" iščekuje njihov ogled s Crvenom zvezdom koja doista igra na visokoj europskoj razini. Nanizali su "crveno - beli" seriju pobjeda protiv košarkaških velikana, moskovskog CSKA-a, te španjolskih "bogataša", Reala i Barcelone.

- Želim maksimalan pristup u Beogradu pa ćemo vidjeti kud će nas to dovesti. Nije sramota izgubiti od jedne takve momčadi, ali moramo pokazati želju da im se suprotstavimo. Nažalost, i dalje imamo dosta problema, sve do posljednjeg treninga nismo znali tko će putovati u Beograd – počeo je Neven Plantak, trener Zadra.

Tko će se pak pojaviti na parketu  i dalje je upitno, jer je problema na sve strane.

Jakov Vladović koji je zadobio rupturu stražnje lože i još nekoliko dana neće biti u pogonu naravno da nije s nama. Isto vrijedi i za Marka Juricu, dok mi je pola momčadi pod gripom i vidjet ćemo tko će biti spreman za  utakmicu – zabrinuto će Planatak koji o suparniku, opravdano, kazuje biranim riječima. Sve u superlativima...

- Realno, ova utakmica je dvoboj protiv najjačeg protivnika u ABA ligi i to na njihovom terenu. No, ovakva utakmica je isto tako i najlakša za igrati, jer ako se nekada nema što izgubiti, onda je to protiv Zvezde – iskreno će Plantak koji ne prestaje hvaliti Zvezdaše.

- Limitirani smo, ali ćemo se boriti. Crvena Zvezda je odlična momčad, treba odati priznanje njihovom treneru koji radi odličan posao u ABA ligi i u Euroligi. Ove sezone su brojni europski velikani padali u Beogradu što dovoljno govori o kvaliteti našeg idućeg protivnika. Ipak, u sportu se nikad ne smije predavati, trebamo pokušati pružiti dostojan otpor - ističe Plantak.

U Sinju se nakon dugo vremena  u momčad vratio Lovre Bašić iza kojeg je ozljeda mučila mjesecima...

- Bio je dobar osjećaj vratiti se na parket, ali bih bio puno zadovoljniji da smo dobili utakmicu u Sinju. Smatram da je i našem treneru drago što sam se vratio, jer ima velikih problema oko slaganja momčadi i jedan igrač u rotaciji mu dosta znači. Crvena Zvezda? Po meni najbolja momčad ABA lige, uz Cedevitu. Ne idemo nikad na gostovanje s bijelom zastavom, svjesni smo da će biti teško pobijediti u Beogradu, ali moramo dati svoj maksimum pa što bude. Imaju vrhunski roster, znamo da će biti vrlo teško, ali mi trebamo odigrati bez opterećenja i pružiti svoj maksimum – poručio je  Bašić.

Utakmica se igra u ponedjeljak navečer s početkom u 19 sati.

24. travanj 2024 03:01