StoryEditorOCM
SportNIJE LUKA JEDINI - JOŠ JEDAN ZADRANIN BLISTA U ŠPANJOLSKOJ

'Znao sam da će mi Diego Simeone kad tad pružiti priliku'

Piše Roberto Matteoni / Sportske novosti
6. siječnja 2017. - 17:50
vrse

U španjolskom prijenosu kup-utakmice na Kanarima, gdje je domaćem Las Palmasu suparnik bio madridski Atletico, komentator ga je najčešće spominjao. Nije čudno, jer Šime Vrsaljko je na desnom boku Simeoneove formacije kontinuirano bio u fokusu događanja.

U akcijama kod oba gola, kojim su Colchonerosi slavili važnu prednost za uzvrat bez primljenog pogotka, hrvatski je reprezentativac sudjelovao izvrsnim centaršutovima. I koliko mu raste status u hijerarhiji momčadi, dovoljno je bilo vidjeti kako su mu suigrači dolazili čestitati na ubačajima. U tom kontekstu pogotovo zanimljiva bila je reakcija nominalnog mu konkurenta Juanfrana, starosjedioca u Atleticu, kojem je Vrsaljko puna tri mjeseca bio alternativa na klupi. Kad je Zadranin centrirao u akciji kod drugog pogotka, Juanfran nije potrčao prema strijelcu Griezmannu, nego se zaletio u zagrljaj Vrsaljku.

- Ma, Juanfran je sjajan čovjek, ne samo što je vrhunski igrač. Odlično se slažemo i mogu kazati da smo odmah “kliknuli” i na terenu. Ova kombinacija s njim na prednjem desnom boku, ja iza njega, čini mi se dobrim rješenjem, iako bih to trebao prepustiti drugima da procjenjuju. No, mogu kazati da se Juan i ja tehničko-taktički baš dobro nadopunjujemo - kazao nam je Vrsaljko u srijedu nakon prijepodnevnog treninga, preznojavanju nakon povratka s Kanarskih otoka...

Lijepo vam je počela 2017. godina, čista pobjeda za uzvratnu utakmicu u Kupu, vi u prvoj postavi, kritike odlične?

- Samo neka se tako nastavi. Početak jest obećavajući, ali to u biti ništa ne znači. Nogomet je, pogotovo na ovim razinama, svakodnevno dokazivanje i tjedno potvrđivanje na utakmicama. Osjećam se odlično i znam kako mi je samo dalje raditi, upijati trenerove savjete, boriti se za mjesto i minutažu. Imamo strašnu konkurenciju u momčadi, 23-24 igrača koji mogu igrati i to vrhunski. To je vrlo motivirajuće za svakog od nas.

Zanimljivo je, u svim utakmicama sezone za Atletico, njih osam, imate maksimalni dril, 720 minuta. Dakle, Simeone, koji je to i pojasnio u medijskom nastupu tijekom Božića, ima veliko povjerenje u vaše potencijale?

- Rekoh vam prije, trener je prema meni bio jasan, otvoren i zato sam znao da ću prije ili poslije dobiti svoju priliku, te kako je najvažnije biti spreman kad bude trenutak. Eto, sada kada sam odigrao više utakmica praktično se ništa kod mene nije promijenilo. Treniram žestoko kao i prije, nema euforije zbog igre i dobrih kritika. Ovdje je trening kao utakmica i koncentracija mora biti stopostotna.

 

24. travanj 2024 12:35