StoryEditorOCM
SportTKO ĆE U ABA LIGU

Iz HKS-a stigla isprika - u javnost izašla radna verzija pravilnika!?

12. siječnja 2017. - 15:49
zadar_sokoli8-021216

Nepunih dva dana, poradi nespretnosti službenika Hrvatskog košarkaškog saveza, trajala je "agonija" uvjetovana mogućim promjenama u vrednovanju plasmana, prije, odnosno, poslije doigravanja u Prvenstvu Hrvatske! U konačnici, uslijedila je isprika iz ureda HKS-a jer je radna verzija dospjela u izvršnu radnju!

Odmah su na noge ustali klubovi koji su se našli ugroženima, što nije ni tako čudno budući su dobro čitali pravilnik o natjecanju, koji izričito kaže kako protočnost, konkretno, prema regionalnoj ABA ligi stječu tri prvoplasirana kluba, prije doigravanja. U ovom trenutku to su Cedevita, Jolly JBS ( Šibenik) i Šibenik, što je manje bitno od činjenice da HKS ni jednim svojim aktom ne priznaje ABA ligu! Ako nekoga ne priznajete, možete li s njim uopće imati one barem nužne odnose na diplomatskoj razini?

Moguće je, ali iznimno teško! I zašto je onda HKS svoju radnu verziju pustio u opticaj? Vjerujemo da je to doista bilo omaškom, međutim, nije se baš lako oteti dojmu kako je bilo riječi o ispitivanju "tržišta" za nečije potrebe?! Ili, vratimo li se na klubove, postavimo pitanje: Zašto se niste uzbunili nakon saznanja da HKS ne priznaje ABA ligu?

Za pretpostaviti je kako u to vrijeme nisu imali velikog interesa, onda su krenuli gurati priču o isključivosti, odnosno podržavanju samo nacionlanog prvenstva. I to je njihovo autonomno pravo, ali se valja držati početka priče kad se o regionalnoj ligi govorilo kao "uljezu" kojeg odmah i danas žele imati za saveznika. Isti su danas spremni zagrliti ABA ligu i tako sve dok im bude išlo "u piriju"....

A HKS će i dalje kroz nespretnost ispitivati bilo javnosti. Ili je doista samo činovnička omaška?

Dražen Žura

20. travanj 2024 10:14