StoryEditorOCM
SportKOŠARKA A - 2 LIGA

Jakov Borčić: Cilj je jedno od prva dva mjesta koje vode u kvalifikacije za A-1 ligu!

Piše Ivica Gjergja
12. siječnja 2017. - 14:10
jazine_sukosan8-231016

  Pred početak natjecanja u drugom dijelu A-12 košarkaške lige - jug, „zavirili" smo malo u sva tri zadarska kluba koji se natječu u ovoj ligi. Što se tiče Jazina - Arbanas, napustila su ih dvojica odličnih košarkaša Luka Katura i Dino Butorac, a na njihova mjesta su došli Juraj Segarić (23) nekadašnji igrač Zadra, pa Širokog, Jollia JB i bugarske momčadi Stare Zagore, te Goran Fedor, Čakovčanin, koji je igrao u Hermes Analitici, tako da se u klubu roster upotpunili. No još je jedan igrač „sletio" u Jazine, Pankracije Barać bivši igrač KK zadra.

Mnogo će ova trojica značiti za klub koji je i sada na čelu ljestvice, pa se vjeruje da će tu i ostati ili u najmanju ruku zauzeti drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za A-1 ligu. Pitali smo što očekuje u sljedećim utakmicama do kraja prvenstvenog natjecanja trenera Jakova Borčića, koji nam je kazao:

-Naše ambicije su ostale iste, biti na jednom od prva dva mjesta koja vode u kvalifikacije za A-1 ligu. Istina, oslabljeni smo odlaskom Kature i Butorca, no mislim da smo sa Baraćem, Segarićem i Fedorom nadomjestili taj nedostatak i da ćemo se sa Ribolom - Kaštelima boriti ravnopravno za prvu poziciju, kazao je Borčić.

U starijem zadarskom ligašu Sonik - Puntamici pred početak natjecanja nema nikakvih promjena osim što je klub napustio Niko Marin, a vratio se njihov junior Filip Jošić, sve ostalo je iz jesenjeg dijela polu sezone. Sportski direktor Pere Perić rekao je:

-Idemo svojim ustaljenim putem, dakako prema vrhu ljestvice. Vjerujem da smo to sposobni, a da će biti „padova" i uspona to je sigurno. Što vam reći nego da idemo igrati dobru košarku u našem hramu košarke Jazinama. U KK

Sukošanu nema nikakvih promjena osim što su se dva najstandardnija igrača Marin Dijan i Marino Grabovac ozlijedili, pa postoji bojazan da neće moći igrati za duži period, što je veliki hendikep. No i pored te nedaće trener Boris Hrabrov je kako i uvijek optimist: -Mi ćemo igrati svoju napadačku, borbenu igru i težiti pobjediprotiv bilo kojeg našeg suparnika. Za sredinu ljestvice imamo „špirita". Da će netko „polomiti zube" na nama, to je sigurno.

 

Raspored 11. kola za zadarski trojac, subota 14. siječnja igraju:uU 17 sati u Dvorani Jazine, Sonik - Puntamika - Omiš Čagalj T. U nedjelju 15. siječnja igraju: u 20,30 sati u dvorani, Krešimira Ćosić, Jazine - Arbansi - Sukošan. Redoslijed: Jazine Arbanasi 19, Ribola Kaštela 18, Diplomus i Sonik Puntamika 17, Omiš Čagalj T i Adriatic 14, Dubrovnik i Sukošan 13, Solin 11, Cetina 10 bodova.



 

19. travanj 2024 21:24