StoryEditorOCM
SportPRED KVARNER PREDSTAVLJENI NOVI IGRAČI

Yannick Franke i Aleksandar Yanev Georgiev premijerno u zadarskom dresu

17. siječnja 2017. - 13:40
kk_zadar_trening1-170117

Yannick Franke i Aleksandar Yanev Georgiev, službeno su predstavljeni kao igrači Zadra koji će u nastavku sezone biti dodatna konkurencija ostalima, ne samo na treningu nego i utakmicama. Franke je na zadarsku adresu stigao iz AEK-a, reprezentativac je Nizozemske, jednako kao što je Yanev u bugarskom nacionalnom dresu.

- Više volim igrati na poziciji beka šutera, ali jednako sam snalažljiv i kako playmaker. Igrat ću tamo gdje trener procijeni da je u tom trenutku potrebno. Odradili smo već jedan trening, upoznao sam se sa suigračima i stekao dojam da ću se brzo prilagoditi – kratko će Yannick.

Unatoč tomu što Yanev , kako kaže, izvrsno razumije hrvatski jezik, radije se novinarima obratio na engleskom kako bi ga i njegov novi suigrač , bez usluge prevoditelja, bolje razumio.

- Počašćen sam igrati za Zadar. Znam puno o klupskoj povijesti, dosta sam saznao i od Dejana Ivanova koji je svojedobno igrao ovdje. Poznata mi je vjernost zadarskih navijača i njihova zaljubljenost u košarku, znam da stvaraju vrhunski ugođaj, a to je ono što treba svakoj ekipi, onaj šesti igrač. Vidim da imamo dobru i mladu momčad. Uvjeren sam da možemo biti vrlo dobar tim,tu da pomognem svojim iskustvom i borbenošću – kazao je Aleksandar.

Obojica će svoju premijeru na Višnjiku imati u ogledu s Kvarnerom u kojem bi mogli  dobiti i nešto značajnije minute.

- Lovre Bašić trenira, Maj Kovačević je od Skoplja s nama, a pravo nastupa imaju i Georgiev i Franke. Dobili smo na širini, konkurencija je u ekipi veća, treninzi kvalitetniji…Nadam se da će se dečki čim prije uklopiti i pohvatati taktičke zamisli jer samo u razdoblju od 29. siječnja do 19. veljače očekuje nas osam utakmica - kazao je Plantak koji unatoč tomu što Riječani objektivno nisu favoriti radije spušta loptu na parket.

- Moramo u susret ući angažirano i borbeno, ako to izostane možemo imati problema s bilo kim. U suprotnom, neće ih biti, zaključio je Plantak.

Kako je na predstvaljanju novih igrača bio je i Branko Skroče, sportski direktor , pa je prema njemu upućeno pitanje o stanju na tekućem računu igrača , jer se u jednom trenutku rogoborilo vezano uz kašnjenje financijske potpore.

-To pitajte nekog drugog. Koliko ja znam neke su uplate bile, a što, koliko i kako, ne znam – kazao je Skroče

Utakmica , Zadar – Kvarner igra se u srijedu s početkom u 18 sati.

Dražen Žura


 

 

 

26. travanj 2024 03:39