StoryEditorOCM
SportJE LI BALDEKIN POSTAO BAUK ZA KOŠARKAŠE ZADRA?

Plantak: Šibenik ima moćnu petorku i odmorniji su od nas - moramo dati sve od sebe za pobjedu!

26. siječnja 2017. - 19:20
kos

Baldekin istine! Možda zvuči malo više nabijeno emocijama nego li je potrebno, međutim, košarkaši Zadra ove sezone, doista, igraju na granici "infarkta", ako mislimo na sve što priređuju svojim navijačima. I onda kako ne "drhtati" uoči gostovanja u jednoj od najvatrenijih hrvatskih dvorana  gdje kao gost dolaziš Šibemiku, momčadi koja predstavlja  elitu  naše košarke, ili kako to neki vole kazati " renesansu hrvatske košarke"!  Na sve valja dodati kako je u prvom dijelu prvenstva, Zadar imao velike muke s " narančastim kapicama". Na koncu su jedva iščupali plus četiri, iako su u jednom trenutku otišli na dvoznamenkastu prednost i da su tada  prelomili dvoboj, tko zna kako bi se u konačnici proveli " potentni" Šibenčani.

-Bit će jedna teška i zahtjevna utakmica, pravi susjedski derbi. Sigurno nas očekuje i "nabrijana" atmosfera u dvorani, što nas treba dodatno motivirati. Smatram da smo individualno kvalitetnija momčad od Šibenika, iako i oni imaju iznimno kvalitetne pojedince. Ako ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice s Mega Leksom, onda se možemo nadati dobrom rezultatu – veli Neven Plantak, trener Zadra.

I njemu je zasigurno kao i mnogima koji su uz zadarsku košarku, posve jasno kako Zadar u gostima nije momčad koja nudi velike izglede za radovanje . Jest, promijenili su sastav i u njega ugradili nove igrače, međutim, izgleda kako je ćud jako teško promijeniti. Ali sve je podložno promjena , pa se navijači moraju hvatati za svaku slamčicu spasa, nade, jer Zadar u domaćem prvenstvu ne stoji najbolje.... A suparnik? Puca od siline....

- Šibenčani su šuterski jako moćna ekipa. Čak osmorica njihovih igrača mogu pogoditi izvana, a imaju i jako dobar postotak za tri poena. Petorka Petani, Siriščević, Badžim, Halilović i Ivanov djeluje jako moćno, a imaju i nekoliko dobrih igrača koji uskaču s klupe – podsjeća Plantak koji također ima jako visoko mišljenje o momčadi koju će imati na drugoj strani.

Opet, kad čovjek poželi biti objektivan onda se mora zapitati, jesu li spomenuti igrači, čiju košarkašku vrijednost ne namjeravamo umanjivati, odista toliki " bauk". Ako jesu onda možemo povući zaključak i dometnuti kako onda ni hrvatska reprezentacija niti  hrvatska košarka u cjelini ne treba strahovati za bolje sutra.

-Njihovi dobri rezultati nisu slučajnost, jer imaju potrebnu širinu i odmorniji su od nas jer igraju samo jedno natjecanje. Ipak, moramo dati sve od sebe da pobijedimo u Šibeniku i razveselimo naše navijače – zaključio je  Plantak..

Početnih pet Zadra: Vladović, Brzoja, Mazalin, Barać , Marinković. Klupa:  Bašić, Jelenković, Krajina,  Kovačevič, Georgiev, Ramljak i Franke.

19. travanj 2024 13:11